Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев обвини прокуратурата, че са

...
Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев обвини прокуратурата, че са
Коментари Харесай

Манолев: Забраната ми за влизане в САЩ не е свързана с „Магнитски“

Бившият зам.-министър на стопанската система Александър Манолев упрекна прокуратурата, че са подали името му на американските управляващи, без да имат доказателства, че е обвързван с корупционни практики, заяви бТВ.

По-рано тази година управляващите в Съединени американски щати постановиха на него и още петима българи, и обвързваните с тях търговски сдружения, наказания по Глобалния акт „ Магнитски “. Преди дни Софийският административен съд реши, че Манолев не е в спор на ползи, като по този метод антикорупционната комисия загуби делото против него.

Съдът анулира наложената санкция от 10 хиляди лева на политика и постанови комисията " Цацаров " да му заплати 6000 лева за разходи по делото.

Днес КПКПНПИ съобщи, че ще апелира решението. От институцията упорстват, че е открит спор на ползи заради стопанско-финансово обвързване, както и оказване на въздействие в частен интерес.

„ Вече имам изясненост по какъв начин името ми попадна в американските управляващи – било е подадено от българската прокуратура, с цел да покажат дейната им битка с корупцията. Липсата обаче на доказателства и тук се е оказала огромно ограничаване. Затова и за мен е наложена единствено и само възбрана да влизам на територията на Съединени американски щати. Това ограничаване няма нищо общо със закона Магнитски, както погрешно се тиражира “, написа Манолев.

Манолев беше отхвърлен от кабинета на ГЕРБ, откакто преди две години избухна скандал с първокласни къщи за посетители, строени с пари по европроекти за селски туризъм, само че употребявани като частни имения.

По думите му той инициирал контакти със Съединени американски щати, с цел да даде всички доказателства по проблема.

„ Притеснява ме единствено политическия напън и желанието на обвинителите да покажат резултат непременно. Ново издание на това виждаме и в днешната позиция на КПКОНПИ, в която преднамерено вадят най-грозните обвинявания по двете каузи против мен, представящи ги като открити обстоятелства “, прецизира Манолев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР