Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за

...
Бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за
Коментари Харесай

Голяма новина от САЩ. Ето кой се готви за Белия дом


Бившият вицепрезидент на Съединени американски щати Майк Пенс публично подаде документи, с цел да се причисли към все по-натоварената група от републиканци, кандидатстващи за президентските избори в Съединени американски щати, оповестява BBC. 

63-годишният Пенс е подготвен публично да започва акцията си с видео, тирада и мероприятие в предварителното гласоподаване в щата Айова в сряда.
-->
Този ход го изправя против Доналд Тръмп, индивидът, на който служи в Белия дом в продължение на четири години от 2017-21 година В момента някогашният президент е много по-напред в конкуренцията. Повечето изследвания на публичното мнение демонстрират, че Пенс е на далечно трето място, с ниска едноцифрена поддръжка.

Бившият губернатор на Индиана и конгресмен се чака да се нарежда като продължение на консервативния дневен ред на администрацията на Тръмп. Пенс, който се разказва като " християнин, реакционер и републиканец ", беше непоколебимо предан заместител на Тръмп през по-голямата част от четирите им години на поста.

Но той се дистанцира от остарелия си началник след протеста на поддръжниците на Тръмп в Капитолия през януари 2021 година

Доналд Тръмп оказа напън над  Пенс да анулира изборната победа на Джо Байдън, когато той ръководи узаконяването на резултатите в Конгреса и го укори за неналичието на „ кураж “, когато отхвърли. Бившият вицепрезидент сподели през март, че насърчаването на бунтовниците от Тръмп е „ заплашило фамилията ми и всички в Капитолия оня ден “.

Пенс прекара месеци в полагане на основите за кандидатурата си и разчита на мощно показване в Айова. Религиозните консерватори са авторитетен изборен блок в щата и през 2016 година помогнаха на сенатора от Тексас Тед Круз да победи на косъм Тръмп. Популярността на Пенс измежду евангелските гласоподаватели се смяташе за помощ за издигането на противника му в Белия дом. Но той ще се конкурира за евангелските гласоподаватели с други претенденти в конкуренцията, в това число сенатора от Южна Каролина Тим Скот и някогашния дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли.

Националният комитет на Демократическата партия съобщи, че влизането на Пенс ще докара републиканското поле " още по-далеч до крайности ", отхвърляйки го като " покровител на Тръмп ". Maga значи Make America Great Again, лозунгът на акцията на Тръмп.

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, който е считан от мнозина за основния противник на Тръмп, сега е на второ място в конкуренцията. Бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи и настоящият губернатор на Северна Дакота Дъг Бъргум също възнамеряват да се включат в конкуренцията тази седмица.

Нараства безпокойството, че претъпканото поле ще раздели вота срещу Тръмп и ще връчи номинацията на партията още веднъж на някогашния президент на Съединени американски щати. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР