Бившият украински национал Александър Яковенко е претърпял сериозна катастрофа в

...
Бившият украински национал Александър Яковенко е претърпял сериозна катастрофа в
Коментари Харесай

Зверска катастрофа с известен футболист прати четирима души в болница

Бившият украински национал Александър Яковенко е претърпял сериозна злополука в Турция, при която четирима души са потърпевши и откарани в болница.

Пътно-транспортното произшествие е станало наоколо до селището Сураханлъ (провинция Маниса). При случая джипът на Яковенко (Рейндж Роувър) се е блъснал с автомобил с турска регистрация на автомагистралата сред Истанбул и Измир.

В резултат на конфликта другият джип (Дачия Дастър) се прекатурва. Всичките пасажери вътре са откарани в болница. Според информациите от Турция, водачът е в сериозно положение. Счита се, че точно той е провинен за злополуката, защото не се е справил с ръководството на автомобила си.

`Зверска
В джипа на Яковенко са пътували още брачната половинка му, татко му и майка му. Те са се отървали без пострадвания. Бившият украински национал е избягал от военното състояние в родината си, макар че в страната има възбрана всички мъже на възраст сред 18 и 60 години да напущат Украйна.

34-годишният някогашен футболист на Динамо (Киев) е съумял да напусне украинската територия, защото има белгийско поданство. Той е получил паспорта в интервала 2005-13 година, когато играе за локалните Лиерс, Генк, Андерлехт, Вестерло и Льовен. През кариерата си е носил екипите още на Металист (Харков), Фиорентина, Малага и АДО Ден Хааг.
`Зверска
Александър Яковенко е наследник на именития футболист Павел Яковенко (на фотографията вдясно) – някогашен футболист на Динамо (Киев) и националния тим на Съюз на съветските социалистически републики. Като състезател на популярния състав на киевчани от 80-те години на ХХ век той има три шампионски трофеи и три купи на Съветския съюз, както и две суперкупи. На интернационалната сцена е притежател на КНК и Суперкупата на УЕФА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР