Бившият турски премиер Ахмет Давутоглу, някога близък съюзник на президента

...
Бившият турски премиер Ахмет Давутоглу, някога близък съюзник на президента
Коментари Харесай

Бившият турски премиер Давутоглу създава партия и предизвиква Ердоган

Бившият турски министър председател Ахмет Давутоглу, в миналото непосредствен съдружник на президента Ердоган , подаде молба в четвъртък за основаване на обособена политическа партия , която би могла да доста да понижи поддръжката за Ердоган и неговата ръководеща партия АК, оповестява " Ройтерс ".

60-годишният Давутоглу е министър-председател от 2014 до 2016 година, преди да се раздели с Ердоган. По-рано тази година той подлага на критика президента и икономическото ръководство на партията AK и ги упрекна в ограничение на главните свободи и свободата на словото .
 Бившият турски министър председател Давутоглу остро подлага на критика партията на Ердоган
Бившият турски министър председател Давутоглу остро подлага на критика партията на Ердоган

Обвинява измененията в политиката и съюза с националисти за слабото й показване

Бившият министър председател е подал молба в Министерството на вътрешните работи в четвъртък, с цел да образува новата си партия и че той публично ще го разгласи на конференция в Анкара в петък. Тя ще се назовава " Партия на бъдещето ", разяснява източник непосредствен до Давутоглу.

" Той ще разгласи правилата на своята партия и ще даде информация за членовете-учредители. Новата партия ще вдъхне нов живот в политиката ".

През септември Давутоглу разгласи оставката си от ислямистки свързаната ръководеща партия , като съобщи, че към този момент не е в положение да реши проблемите на Турция и към този момент не е разрешен вътрешен деба т. Оставката му пристигна два месеца, откакто някогашният вицепремиер Али Бабаджан подаде оставка, базирайки се на " дълбоки разлики ".
 Ключова фигура напусна партията на Ердоган
Ключова фигура напусна партията на Ердоган

Али Бабаджан, който служи като стопански и външен министър при разнообразни държавни управления на Ердоган, разгласи през днешния ден, че напуща Партията на справедливостта и развиването

По-рано тази година главната опозиционна партия на Турция съществено съкруши партията на Ердоган на кметските избори , като пое контрола над столицата Анкара и Истанбул , комерсиалният център на страната, след повече от две десетилетия.

Бабаджан афишира и личната си конкурентна политическа партия до седмици , изяснява източник, непосредствен до него. " Усилията за образуване на партията са в последните стадии. Окончателните промени се вършат в текстовете, учредителите на партията са съвсем събрани ".

В първото си телевизионно изявление след подаването на оставка, Бабаджан разяснява предишния месец, че Турция е в " тъмен тунел " и предизвести за заплахите от " ръководството на един човек ".
 Ердоган губи известност в огромните градове
Ердоган губи известност в огромните градове

На 1 април Турция може да осъмне изменена...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР