Бившият треньор на Милан и италианския национален отбор Ариго Саки

...
Бившият треньор на Милан и италианския национален отбор Ариго Саки
Коментари Харесай

Ариго Саки: „Милан може да спечели Скудето в този странен шампионат

Бившият треньор на Милан и италианския народен тим Ариго Саки съобщи, че „ росонерите “ могат да завоюват Скудето под управлението на Стефано Пиоли. Легендарният стратег сподели, че Златан Ибрахимович не би трябвало да бъде прекомерно придирчив към младите.

„ Има единствено една загадка за постигане до финалната линия и тя е да вярваш в себе си, играта и работата, която вършиш “, съобщи Саки пред „ Гадзето дело Спорт “.

„ Милан може да завоюва Скудето в този чудноват шампионат, само че момчетата на Пиоли би трябвало да бъдат още по уверени и по-безмилостни. Само по този метод те ще могат да преодолеят конкуренцията на съперниците си, които в този момент не са в положително положение. Но рано или късно те ще намерят формата си “, добави още той.

„ Милан има качеството, с цел да се бори за купата, само че при едно изискване – да издигне тима, а не обособения субект. Пиоли е добър и образован треньор. Сигурен съм,че ще изисква още повече отборна игра от футболистите. Ще има синхронизирани придвижвания, отборът ще бъде по-стегнат и пресата може да се реализира още по-ефективно. Важното е да накараш целият тим да разбере, че играта е основополагаща, няма нищо над нея “, сподели италианецът.

„ Златан Ибрахимович е същински първенец. Той е образец. Пропусна дузпа и е обикновено футболист да изпадне в дупка, само че се пребори и извоюва равенството за отбора си. Златан има луда персона, която би трябвало от време на време да държи под надзор. Не може да бъде прекомерно придирчив към съотборниците си и да им се кара, когато не могат да дадат добър пас. Понякога е по-добре да подкрепиш някого, в сравнение с да му се караш. Но виждам, че другите го считат за собствен водач, което е на най-важното “, съобщи Саки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР