Бившият треньор на Григор Димитров Питър Макнамара, с когото първата

...
Бившият треньор на Григор Димитров Питър Макнамара, с когото първата
Коментари Харесай

Питър Макнамара: Григор №1 в света? Въпрос на време е

Бившият треньор на Григор Димитров Питър Макнамара, с който първата ни ракета работи от 2010 до 2011 година, бе спестовен с рецензиите си към българина. Той даже изрази мнение, че Григор към момента има огромни шансове някой ден да оглави международната класация.

Как видяхте представянето на Григор Димитров?
Той изтегли допустимо най-тежкия чоп от поставените на “Уимбълдън” тази година. Да излезеш още в първия кръг против тенисист като Стан Вавринка не е по никакъв начин леко. Мачът стартира чудесно за Григор, само че по-късно Вавринка сподели, че не е спечелил три трофеи от “Големия шлем” инцидентно. Този дуел беше украшението на първия кръг и можеше да приключи и с победа на Григор.

Къде сгреши Григор?
Не мога да проучвам в детайли, само че може би трябваше да бъде по-съсредоточен във значимите моменти. Видях, че имаше прекомерно доста точки за пробиви, които не съумя да реализира. Това от играчи като Вавринка се санкционира.

Мислите ли, че Григор ще си върне формата от предходната година?
- Не единствено мисля, само че съм уверен в това. Димитров е играч с доста качества. Всеки професионален състезател е изпадал в дупка. Спомнете си 2015 година, когато Григор не се намираше в забележителни позиции, само че съумя да се съвземе. Сега той е шести в света и има зад тила си извоювани “Мастърс” трофеи. Въпрос на време е да пристигна и триумфа в Големия шлем, а за какво не и връх в ранглистата? Мисля, че Димитров е единствено на една стъпка от това.

Следите ли тениса в България и виждате ли евентуални състезатели, които могат да бъдат на топ равнище?
В последните години тенисът в България се разви доста. В огромна степен заслугата за това е на Димитров, който с триумфите си направи тениса известен измежду младите. Мисля, че напълно скоро ще се появи тенисист, който ще даде поръчка да се причисли към огромните. Няколко пъти съм попадал на ваши юноши, които ми вършат нелошо усещане.

" Меридиан Мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР