Бившият треньор на футболните ни национали - Петър Хубчев, разкри

...
Бившият треньор на футболните ни национали - Петър Хубчев, разкри
Коментари Харесай

Хубчев: Все още си позволяват да се бъркат в работата на националния селекционер

Бившият треньор на футболните ни национали - Петър Хубчев, разкри детайлности за работата си като селекционер и разяснява положението, в което се намира националната ни гарнитура сега.

"Никога финансите не са били преди всичко. Темите за България и са свързани. Тук ще кажа напълно малко. Когато Йордан Лечков ми се обади да ме предложения в националния тим и аз отидох с моите хора, Боби Михайлов ни извика първо в неговата къща. Там показа, че някои треньори употребяват националния като трамплин, с цел да създадат други прехвърляния. Аз тогава споделих, че ние няма да си тръгнем, в случай че не ни изгони Боби Михайлов. За да потегли да повеждам диалози с различен клуб, значи Боби Михайлов е знаел. Павел Колев ме потърси и аз му споделих: "Павка, солидаризирам се на този диалог, единствено в случай че Боби Михайлов е склонен ". Никога не съм тръгвал да беседвам с някой отвън националния, в случай че Боби не е знаел ", призна Хубчев пред "Код Спорт ".

"Колкото и да се тръби от управителни хора, аз считам, че към момента много хора си разрешават да се бъркат в работата на треньора. По разнообразни способи, било то посредством позвънявания, било то по-брутално. Медиите са другия метод да се споделя кой е извикан, за какво не е извикан. Големите аргументи са напълно други. "

"Коментарите бяха, че използваме защитна тактичност. Елементарно е да се ревизира по какъв начин може с такава тактичност да вземеш купа, да станеш втори, да вземеш суперкупа. Аз знам от кой президент идва това. Във футбола можеш да гледаш по какъв начин тренира Реал, Барселона, да си уредиш диалози с треньорите на тези тимове. Това не ти дава гаранция, че като се върнеш, ще превърнеш твоя тим в подобен. Много е значимо да се разбираш с футболистите. "

"Много е съвременно да подмладяваме тимовете и да вършим добър колектив. Съгласен съм, само че това не е най-важното. Бих споделил, че уважението сред футболистите е по-напред. Ако в даден клуб има политика и се търсят цели след 2,3, 5 години, съм склонен. Но не мисля, че народен тим би трябвало да бъде подмладяван. Там би трябвало да играят най-хубавите сега. Всяка година се играят квалификации, нали? Непрекъснато има мачове. Закъде се подмладяваме? Ние би трябвало да пропуснем най-малко две такива квалификации, че да подмладим. "

"Не е удобно. Няма треньор, който да не е изпадал в такова положение - да се наредят няколко загуби. Аз се сложих на мястото на Ясен Петров. Беше чисто момче и искаше да раздвижи нещата. "

"Аз съм видял доста стратегии през годините, взети от Аякс, Испания, Швейцария, Германия. Последното нещо, което беше съвършено направено от БФС, беше стратегия от Аякс. Направиха я и я разпространиха посредством медиите, налична за всеки клуб. По това време бях в националния и се поинтересувах какъв брой тима са протегнали ръка да видят програмата. Няма да споделям даже %, беше доста дребен. Тя сама по себе си няма да промени нищо обаче, тъй като те са съобразени със страните, откъдето произлизат. Почти е невероятно да сработи при нас. Децата не могат по този начин да живеят, да се хранят. Това не ни прави работа. Каква стратегия имаше преди 40 години? Програмата беше улицата и доста тренировки ", добави треньорът.

Какво разкри Хубчев за престоя си в Левски вижте
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР