Борусия Дортмунд спечели с дисциплина първия си мач от полуфиналите

...
Борусия Дортмунд спечели с дисциплина първия си мач от полуфиналите
Коментари Харесай

Един Терзич: Борусия Дортмунд победи ПСЖ с дисциплина и отборна игра

Борусия Дортмунд завоюва с дисциплинираност първия си мач от полуфиналите на Шампионска лига против Пари Сен Жермен (ПСЖ), само че реваншът ще бъде доста по-труден. Това съобщи старши треньорът на германците Един Терзич.

Дортмунд стигна до единственото попадение в 36-ата минута, когато прецизен бе Никлас Фюлкруг за крайното 1:0. Реваншът е плануван за идващия вторник в Париж.

" Направихме доста добър мач. Спечелихме минимално само че и справедливо. Играхме устойчиво като тим и по този начин стигнахме до този резултат. Целта бе да изградим преимущество и го направихме, само че осъзнаваме, че през идната седмица ще бъде надалеч по-трудно. Стигнахме едвам до полувремето и ни чака напълно друг дуел. Следва тяхно домакинство и ще опитат да ни натиснат, както го направиха през днешния ден (в сряда - б.пр.) сред 45-ата и 60-ата минута ", сподели наставникът на конференцията след дуела.

След почивката ПСЖ усъвършенства доста играта си и освен пропусна няколко благоприятни условия, само че и удари две греди.

" Класата им несъмнено се усети. В този мач играхме на върха на опциите ни, само че през идната седмица ще би трябвало да се оправяме и с еуфорията по трибуните на стадиона им. Те сигурно ще желаят поврат ", добави той.

Победата в първия мач въпреки всичко реализира една последна цел за Дортмунд и това е сигурна пета квота за Шампионската лига по футбол за Германия. Именно " жълто-черните " са главният претендент за тази позиция в локалното състезание, защото се намират на пето място при три оставащи мача до края.

" Целта бе да приключим в топ 4 на шампионата. Фактът обаче, че това ще бъде задоволително да се класираме и при пето място, отново си е наша заслуга, наш триумф. Програмата най-малко постоянно е била класиране в Шампионската лига. Победата против ПСЖ ненапълно ни успокоява, само че това не значи, че тя ще омекоти кацането ", добави Терзич.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР