Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев -

...
Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев -
Коментари Харесай

Мишо Вълчев: За дербито не е толкова голяма ролята на треньора

Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев - приказва пред " Тема Спорт " преди дербито с ЦСКА. Славният нападател на сините показа упованията си от конфликта в събота, като уточни какво би трябвало да създадат на " Герена ", с цел да не помнят бързо загубата от Лудогорец в последния кръг, и означи положителната форма на алените. Той открои и водещите играчи в двата тима.

Г-н Вълчев, Левски загуби от Лудогорец с 0:1, само че в този момент следва дербито с ЦСКА. Могат ли сините да превъзмогнат провалянето от разградчани и да влязат със самочувствие против алените?

- Просто би трябвало да се не помни загубата от Лудогорец. Сега следва доста значим мач за почитателите и дуел, който постоянно е със специфичен заряд. При всички положения трите точки ще са нужни и на двата тима. Сините може след мача с Лудогорец да са малко душевен обременени, само че за дербито с ЦСКА знаем, че не важат точките и предходните дуели. Играе се за победа и за последователите. Левски би трябвало да се потвърди след провалянето в неделя, тъй като при неверна стъпка и против алените идващият съперник е Черно море. Тогава настроението изцяло ще е паднало, тъй като и моряците са доста мощен тим. Очаквам равносилен конфликт в събота.

ЦСКА ли влиза в ролята на любимец, откакто демонстрира по-добра форма в последните мачове?

- Да, след неприятното начало в последните мачове алените демонстрират израстване. Но нека Левски тъкмо в този мач най-сетне да вкара ранен гол и да играе по-атрактивно. Да основава обстановки пред противниковата врата. ЦСКА натрупа самочувствие и изрично победи Локо Пловдив в последния кръг. Ще влязат с по-малко напрежение в дербито, само че това не би трябвало да ги успокоява.
 За кривата ракета и камъка върху камък
За кривата ракета и камъка върху камък

Текст на Наско Георгиев от webcafe.bg

Голям минус ли е за Николай Костов, че не е водил Левски досега в дербито?

- Той има доста опит зад тила си, откакто е водил много тимове в кариерата си. Според мен това, че не е бил отпред на Левски в дербито, не може да е минус за него. Няма да е обезпокоен от това, което демонстрира досега. Предполагам, че ще избере вярната тактичност за мача. Горе-долу стартовият състав на Левски е явен преди съвсем всеки мач, с дребни изключения. Не виждам с какво толкоз би трябвало да активизира играчите в подобен дуел. Не е належащо нещо по-специално да се прави, тъй като се изправяш против ЦСКА и това е задоволително да те нахъса. За дербито не е толкоз огромна ролята на треньора.

Кои играчи на двата тима могат да създадат разликата в идното дерби?

- Цялостно върху състава на ЦСКА нямам директно наблюдаване и може би бих показал играчите в нападението им. За Левски от началото на сезона Уелтън е в добра форма и демонстрира, че е водещата фигура. За Рикардиньо сме коментирали метода му на игра - с пресиране и дебнене в наказателното поле, с цел да означи. Не взе участие доста в дейностите на тима. При Роналдо се вижда усъвършенстване. Краев играе устойчиво и е главният мотор в халфовата линия. От отбраната не би трябвало да има доста забележки. Просто е належащо да се работи по-бързо, когато се отнеме топката от съперника, а не да се залага на постепенни офанзиви. Дано някой и различен състезател избухне в идното дерби. Ще забележим.
 Курдов: Не съм оптимист за Левски против ЦСКА, Илиана да замълчи
Курдов: Не съм оптимист за Левски против ЦСКА, Илиана да замълчи

Бившият нападател прикани на " Герена " да спрат с оправданията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР