Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко коментира предстоящия

...
Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко коментира предстоящия
Коментари Харесай

Владимир Кличко: Пулев е техничен, а Джошуа много мощен

Бившият международен първенец в тежка категория Владимир Кличко разяснява идния конфликт за три от поясите на боксовите организации сред Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Украинецът, който приключи кариерата си след загубата от Джошуа през април тази година, има опит и против двамата боксьори.

" Мисля, че това ще бъде един доста забавен и трогателен конфликт. Двамата са доста тежки противници сами по себе си. Мисля, че Кубрат е по-техничен, в сравнение с мощен, до момента в който Антъни е в действителност доста мощен войник ", сподели Кличко.

Украинецът записа 69 мача на професионалния кръг, в които завоюва 64 срещи и пет пъти загуби. Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд на 15 ноември 2014 година, като тогава заложи и четирите си пояса. Това е и единствената загуба на Пулев на професионалния кръг. След това Кличко победи и Брайънт Дженингс, преди да запише две загуби против Тайсън Фюри и Джошуа.

 Кличко има опит против Джошуа и Пулев. Той победи българина, а загубата му от британеца беше последния му мач.
© Associated Press

Кличко има опит против Джошуа и Пулев. Той победи българина, а загубата му от британеца беше последния му мач.

Британецът е непобеден в 19-те си мача, като всяка една от успехите му при експертите пристигна след нокаут.

Кличко, който държеше купите на IBF, WBA и WBO в продължение на 9 години и седем месеца, разгласи, че слиза от кръга при започване на август. Той се отдаде на политическа кариера, както и по-големия си брат Виталий.

Бившият международен първенец приказва пред BeIN Sport, като показа усещанията си от мача сред Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър: " Това беше прелестно за спорта, тъй като двама доста огромни спортисти се срещнаха. Мисля, че е забавно да видиш ММА войник на боксовия кръг, въпреки и да е ясно, че няма толкоз доста шансове. Аз персонално се забавлявах ", сподели Кличко.

Своите упования за дуела сред Джошуа и Пулев, който е на 28 октомври в Кардиф, показа и различен първенец – Ивендър Холифийлд. Според него британецът ще се оправи елементарно с българския си противник и даже към този момент мисли за възможен мач с Дионтей Уайлдър, който държи купата на Световния боксов съвет (WBC).

" Антъни отиде в непозната територия в мача си с Кличко, когато беше пратен на пода. Преди да попаднеш в нокдаун в никакъв случай не си мислиш, че това може да се случи. Но няма по какъв начин да се научиш да се изправяш, в случай че това не стане. Антъни сподели сърце и съумя да победи Кличко ", сподели Холифийлд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР