Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифийлд потвърди, че

...
Бившият световен шампион в професионалния бокс Ивендър Холифийлд потвърди, че
Коментари Харесай

Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд готвят среща за 200 милиона долара

Бившият международен първенец в професионалния бокс Ивендър Холифийлд удостовери, че възнамерява завръщането си на кръга близо 34 години, откакто ухото му беше отчасти отхапано по време на мач с Майк Тайсън.

58-годишният Холифийлд, който има две победи над Железния Майк, разгласи, че договаря за трета среща с Тайсън. Според него ползата е огромен и по всичко проличава, че наградният фонд на мача може да доближи 200 милиона $ (150 милиона паунда). Това ще бъде връх в историята на свръхтежката категория на бокса.

54-годишният Майк Тайсън се завърна на кръга през ноември и организира мач против Рой Джоунс-младши. Това е въодушевило самия Ивендър Холифийлд да стартира тренировки и да приготви личното си завръщане в бокса.

Интересното е, че в случай че двете боксови митове съумеят да се договорят за трети конфликт между тях, то общата им възраст ще надвишава 112 години.

„ С моя екип преговаряме интензивно с хората на Майк. Очаквам удобен излаз, защото спонсорите също имат сериозен интерес. Дори може да достигнем до събирането на 200 милиона $ за дуела. Аз към момента встъпвам във форма, само че когато се разберем за мач против Тайсън, ще съм подготвен.

На 9 ноември 1996 година Холифийлд в позицията на новобранец нокаутира Майк Тайсън за международната купа в свръхтежката категория във версия WBA. Седем месеца по-късно той даде реванш на Железния Майк и резервира шампионския си пояс. В този дуел Тайсън беше дисквалифициран, откакто отхапа част ухото на противника си.

Именно мачът сред двамата от 1997 година сега заема пето място на най-добре платените боксови мачове в историята. Тогава двамата си разделят 145,7 милиона $. Най-скъпите четири срещи в бокса са с присъединяване на Флойд Мейуедър. Като върхът се държи от дуела му с Мани Пакиао през 2015 година за 678 милиона паунда.

Очертаващият се трети конфликт сред Холифийлд и Тайсън ще е рекорден в историята на свръхтежката категория и то освен в борба сред ветерани. Дори сред настоящи боксьори не е имало толкоз скъпоплатен мач в при най-тежките. За съпоставяне, на 7 декември 2019 година Антъни Джошуа върна международните си трофеи в реванш против Анди Руис в мач за 40 милиона $, от които мексиканец получи 9 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР