Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън бе обвинен от

...
Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън бе обвинен от
Коментари Харесай

Пак съдят Майк Тайсън за изнасилване, този път за 5 млн. долара

Бившият международен първенец по бокс Майк Тайсън бе упрекнат от жена, която твърди, че той е я изнасилил в лимузина при започване на 90-те години наоколо до Ню Йорк.

Тайсън, който е считан за един от най-великите боксьори в тежката категория, бе приет за отговорен за обезчестяване на 18-годишната манекенка Дезире Вашингтон през 1992.

Тогава той прекара 3 години в пандиза.

Тридесет години по-късно идват обвинявания от жена, която държи да остане анонимна, тъй като се опасява, че ще бъде " атакувана от медиите и почитателите ". Тя желае обезщетение от 5 милиона $.

Процедурата е допустима поради закон на щата Ню Йорк, който влезе в действие през ноември и разрешава в разстояние на една година на жертвите на полово принуждение да изискат цивилен правосъден развой.

Жената споделя, че се е срещнала с боксьора в дискотека, преди да го последва в лимузината му, където той е нападнал, а по-късно и изнасилил. Тя се оплаква от физически и душевен проблеми, която са я преследвали с години. Майк Тайсън към момента не е коментирал случая.

Роден в Бруклин през 1966, Тайсън е изкарал детство и юношески години като нарушител, преди да стане неоспорим първенец в тежката категория през 80-е години. Той ужасяваше противниците си с яростта си на кръга и мощта на удара си.

След пандиза Майк Тайсън не съумя да резервира купите си, като бе надвит през 1996 от Ивендър Холифийлд в незабравим мач, в който той отхапа част от ухото на противника си.

Той стана жертва на меланхолия и зависимости, като продължи да кара хората да приказват за него, водейки и телевизионно шоу, в което разказваше върховете и паденията в живота си.

През ноември 2020 година той се завърна на кръга на 54-годишна възраст в мач с Рой Джоунс Джуниър, който приключи наедно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР