Бившият световен шампион по бокс и настоящ кмет на Киев

...
Бившият световен шампион по бокс и настоящ кмет на Киев
Коментари Харесай

Кличко за конфликта с Русия: От 8 години сме във война

Бившият международен първенец по бокс и сегашен кмет на Киев Виталий Кличко съобщи пред английското издание Telegraph, че Украйна и Русия са във война през последните 8 години, откогато бе окупиран Крим. Това го е предиздвикало да поддържа добра военна подготовка.

„ Мисля, че военното образование е от значително значение за висшите и междинните чиновници на страната, която е във война от съвсем 8 години “, сподели Кличко пред изданието.

Напрежението сред двете прилежащи страни ескалира през последните няколко месеца, откакто Киев стартира да се приближава до участие в НАТО, а Москва изрично се опълчи на тази концепция, защото самият алианс е образуван за опълчване точно на съветската страна. Президентът Владимир Путин на няколко пъти подреди разполагане на военни елементи край границата, обявявайки публично, че се организират учения, само че Западът побърза да жигосах тези дейности, като рискови за мира в района.

И въпреки всичко редица български и интернационалните специалисти считат, че до нова фактическа война няма да се стигне, тъй като никой сега няма интерес от разпалване на размириците изключително във време на здравна, икономическа и обществена рецесия от световни мащаби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР