Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков удари през пръстите

...
Бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков удари през пръстите
Коментари Харесай

Методи Андреев: Кирил Петков удари през пръстите крадливите олигарси, които източваха ББР

Бившият длъжностен министър на стопанската система Кирил Петков удари през пръстите крадливите олигарси, които бяха тръгнали да източват Българската банка за развиване (ББР) и направи всичко допустимо дребните и междинни компании да взимат заеми от там. Асен Василев пък съобщи, че: „ от на следващия ден Национална агенция за приходите повече няма да рекетира и тормози дребните и междинните, ще влезе при огромните “. Това са доста значими поръчки за едно бъдещо ръководство.
Това съобщи пред БГНЕС Методи Андреев, някогашен народен представител от Съюз на демократичните сили в 38-ото Народно събрание и депутат от гражданската квота на ГЕРБ в 43-ия парламент. Той разяснява настоящата политическа конюнктура в страната.

„ Смятам, че техният план би трябвало да се насочи към младежите, които не са били изкушени от политиката. Чули са от своите татковци и майки, дядовци, баби за разнообразни политически сили – Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили, ГЕРБ, само че виждат, че България не е естествена страна, че България няма честно ръководство. Към този сегмент от българския гласоподавател би трябвало да се насочат двамата някогашни служебни министри и планът им „ Продължаваме промяната”, съобщи той и ги прикани да се насочат към младежите, които желаят България да се трансформира в естествена страна, да има непрекъснато ръководство, корупцията да бъде ликвидирана и те да се осъществят тук, а не в чужбина.

Андреев сподели още, че появяването на новия политически план не би трябвало да провокира ревнивост у другите партии, свързани с митинга и партиите на смяната. „ Ако те са последователи на свободния пазар, на същинската пазарна стопанска система, такова нещо може да се случи и в политическия пазар “, съобщи той.

Според него появяването на един толкоз упорит план като на Петков и Василев единствено би трябвало да ги окуражи, освен да запазят своето електорално въздействие, само че и също да го покачат.
Въпреки положителната поръчка и добре свършената работа от Петков и Василев, някогашният народен представител сподели, че няма смисъл да „ преливаме” гласове от „ Демократична България” и „ Изправи се! БГ. Ние идваме!”.

„ Този план би трябвало да разшири територията от гласоподаватели, които желаят същинска и необратима промяна”, уверен е Андреев и добави: „ Номерът е тези момчета да задействат онази част от българските гласоподаватели, които не са гласували”.

Андреев сподели, че не изключва опцията обстановката от предходните избори да се повтори и още веднъж да бъдем изправени пред нови избори. „ Не изключвам този вид, само че аз по-скоро съм оптимист. Те споделят нещо доста значимо: „ нашата цел е да занулим корупцията, нашата цел е да може да вдигнем стандарта на живот, който пада заради големите обири “. За това нещо няма идеология – и десните, и левите гласоподаватели еднообразно страдат от корупцията, и това, което е в България. Мафията, която е окупирала страната, към този момент 12 години и повече, тази мафия също няма политическа багра – там има всевъзможни – десни, леви, центристи, патриоти “, сподели той.

„ В този смисъл „ Продължаваме промяната” може да се окаже онази извънредно значима заварка сред обособените политически субекти, които не съумяха да намерят между тях задоволително допирни точки, с цел да се трансфорат в една реформаторска коалиция в последните два парламента”, добави Андреев.

По отношение на това дали вторият мандат е „ в забрадка вързан” на Румен Радев, някогашният народен представител счита, че още е рано да се каже по какъв начин ще се развият нещата. Каза, че при възможен балотаж сред Радев и Борисов, който като водач не е невероятно да се хвърли в борбата.

„ Радев е някогашен член на Българска комунистическа партия, и Борисов също. Радев залита по политиките на Путин, само че в това време поддържа Триморието. Борисов и той се слагаше на Путин, построи му дори газопровод с български пари, не разреши да има диверсификация, само че пък купи фантомите. Дотук позициите са съвсем идентични. Тежката болест на обществото е корупцията, а Борисов е инструмент на задкулисието през тези 12 години. Чрез него корумпираното задкулисие заграби страната и се вгради във всяка клетка на българските институции. Докато Радев застана на страната на реформаторските сили и сподели, че е срещу корупцията и мутрите. В подобен случай ще гласоподавам за Радев, най-малко 20% да съм същински благополучен “, разяснява Методиев.
Той изрази недоволството си във връзка с това, че нито Демократична България, нито ГЕРБ демонстрират някаква решителност да изкарат собствен мощен претендент и прикани Демократична България да го създадат, а не да поддържат непознати претенденти. Според него по този метод Демократична България ще покажат, че имат мощен кадрови капацитет.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР