Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин, който неотдавна бе ранен

...
Бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин, който неотдавна бе ранен
Коментари Харесай

Рогозин прати на Макрон парче от снаряд, извадено от гърба му

Бившият началник на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, който наскоро бе ранен в Донбас, е изпратил парче от снаряд, изваден от  гръбначния му дирек, по френския дипломат за президента на Франция Еманюел Макрон. Рогозин отбелязал, че е бил ранен от френска гаубица " Цезар " в окупирания от Русия Донецк и че Франция ще дава отговор за това, съобщи РИА Новости, базирайки се на съобщение в Телеграм.

„ Наскоро вследствие на лицемерен терористичен акт в Донецк бях тежко ранен.Само с помощта на огромното умеене и самообладание на съветските военни и цивилни лекари още веднъж съм жив и съвсем здрав ", написа Рогозин.

" В този плик, дружно с писмото ми, виждате откъс от снаряд, изстрелян от френската 155-мм самоходна артилерийска установка „ Цезар “. Той прониза дясното ми рамо и се заби в петия шиен прешлен, единствено на милиметър от това да ме убие или да ме направи имобилен. Този снаряд от френска гаубица умъртви двама мои млади другари, оставяйки дамите им вдовици и децата им сираци. Тези момчета ни придружиха на пътешестване до Байконур, вие се ръкувахте с тях. Сега те са убити от оръжия, доставени на Украйна от вашата страна “.

Рогозин съобщи, че " стотици хора " са били убити в Донбас от " френско оръжие и френски наемници ", само че не помни да спомене какъв брой хора са били убити от съветските военни, в завзетите непознати територии.

Бившият началник на " Роскосмос " написа на посланика, че „ формален Париж е предал идеята на великия Дьо Гол и се е трансформирал в една от най-кръвожадните страни в Европа “, че Франция „ се е подчинила на диктата на Вашингтон и се е трансформирала в марионетна страна като държавното управление от Виши (от Втората международна война - б.р.), обслужвало най-долните инстинкти на нацистите ".

„ Г-н дипломат, какво прави Франция, какво вършиме вие ​​в спора, жарък сред славянските нации от западни политици? Надявам се, че разбирате мярката на вашата персонална отговорност за тези убийства! Вие сте изключителният и пълномощен представител на Петата република и вие би трябвало да отговорите. И ви апелирам да предадете парчето, изрязано от хирурзите от моя гръбнак, на френския президент Еманюел Макрон. И също по този начин му кажете, че никой няма да избегне отговорността за военните закононарушения на Франция, Съединени американски щати, Англия, Германия и други страни от НАТО в Донбас ", написа още Рогозин. " Всички наши жертви са на вашата съвест, както и появяването на фашистка Украйна на картата на Европа също е на вашата съвест ".

Сега Рогозин управлява група военни съветници " Царските вълци ".

В коментар за съветския агитационен ефирен канал RT той сподели, че „ двама офицери “ от специфичния отряд на „ Царските вълци “ Михаил Бридасов и Владимир Хюсейнов са били убити по време на удара по хотел в Донецк, а с изключение на него, още четирима членове на отряда са ранени..

Рогозин беше ранен в Донецк на 21 декември по време на обстрел на хотелския комплекс " Шеш Беш ". Твърди се, че там е чествал рождения си ден. Той е бил признат в болница с прободна рана от метален откъс с размери 8x6 милиметра, влязъл над дясната лопатка покрай гръбначния дирек. По-късно Рогозин е бил изместен в московска болница и опериран.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР