Бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд

...
Бившият президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд
Коментари Харесай

Тръмп сравни съдбата си с тази на Навални

Бившият президент на Съединени американски щати и претендент за нов мандат Доналд Тръмп разгласи, че е обект на политическо гонене и съпостави ориста си с тази на умрелия в затвор в Сибир съветски опозиционер Алексей Навални.

Тръмп беше наказан в петък на 355 млн. $ санкция за финансови измами за изкривяване на действителната стойност на империята му от недвижими парцели за по-изгодно финансиране от банките. Той оприличи тази глоба с метода, по който бе третиран основният опозиционер на Владимир Путин в Русия.

„ Това е един тип като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм. Този вид беше решил, че съм отговорен още преди началото на правосъдния развой “, съобщи той на предизборна демонстрация в Южна Каролина. Тръмп назова съдията по делото „ ненормалник “.

На въпрос за съветския президент Владимир Путин Тръмп не загатна Путин, а единствено дефинира Навални като „ доста самоуверен мъж “. Според него обаче опозиционерът е трябвало да си стои на несъмнено в чужбина, вместо да се връща в Русия.

„ Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в доста връзки “, сподели още някогашният президент на Съединени американски щати.

Това е първият му коментар след новината за съветския опозиционер

Смъртта на Навални провокира вълна от отвращение в западните страни, а американският президент Джо Байдън сподели, че съветският му сътрудник Путин е виновен за нея.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР