Полша обяви, че инвестира 10 млрд. злоти (2.55 млрд. долара)

...
Полша обяви, че инвестира 10 млрд. злоти (2.55 млрд. долара)
Коментари Харесай

Полша влага милиарди за да укрепи границите си с Русия и Беларус

Полша разгласи, че влага 10 милиарда злоти (2.55 милиарда долара) в подсилването на своите граници с Русия и Беларус, с цел да възпира евентуална експанзия, написа Investor, като цитира Bloomberg.
Планът, наименуван „ Източен щит “, ще включва построяването на нови укрепления, огради, промени в релефа и особено залесяване по протежението на 400 км сухопътна граница, разгласи министър председателят Доналд Туск. Той твърди, че държавното управление към този момент е почнало работа по плановете.
„ Искаме нашата граница да бъде безвредна по време на мир и непроходима по време на война “, разяснява Туск по време на събитие в Краков за отбелязване на годишнината от борбата при Монте Касино в Италия през Втората международна война.
Ходът беше разгласен на фона на следващата вълна от противозаконни прекосявания на мигранти от Беларус, които не бяха изцяло възпрени от 5.5-метровата ограда, издигната от предходната администрация през 2022 година
Сигурността и рискът от съветска интервенция се трансфораха в съществена тематика, повдигната от ръководещата коалиция в Полша в границите на предизборната акция за Европейския парламент.
Туск също по този начин чака Европейската капиталова банка да разгласи 500 млн. злоти финансиране на сателитно наблюдаване в страната. Очаква се системата да стане част от европейската система за противовъздушна защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР