Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е стабилизирано, но остава
Коментари Харесай

Състоянието на Роберт Фицо: Двучасова операция увеличава надеждата за неговото възстановяване

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо е нормализирано, само че остава съществено, заяви след опита за нападение против него министърът на опазването на здравето на страната Зузана Долинкова, представена от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Долинкова разясни, че вчерашната двучасова интервенция за премахване на мъртви тъкани от множеството огнестрелни рани, която усили очакванията за неговото възобновяване, е " съдействала за позитивната прогноза " за Фицо.

Словашкият вицепремиер Роберт Калиняк сподели на публицисти пред болничното заведение, в която се лекува Фицо, че прехвърлянето му в столицата Братислава от дребното градче в региона, където беше прострелян пет пъти от упор, няма да бъде осъществено през идващите няколко дни, написа Българска телеграфна агенция.

 Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай 2 мин. Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година? Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) 1 мин. Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек 1 мин. Тежка злополука на автомагистрала „ Тракия “, има умрял човек Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай 2 мин. Малко прочут вирус заразява деца в Гърция, има първи смъртен случай Каква ще е цената на черешите тази година? 2 мин. Каква ще е цената на черешите тази година? Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище 2 мин. Петър Стоянович за абитуриентските балове: Не знам по кое време се роди това страшилище Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) 1 мин. Проливни дъждове наводниха провинция Саар в Германия (ВИДЕО и СНИМКИ) Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда 2 мин. Покушението против Роберт Фицо: Стрелецът се изправя пред съда

По думите на вицепремиера не е било належащо публично да бъдат поемани функционалностите на Фицо и с него се реализира известна връзка.

Покушението провокира талази на потрес в цяла Европа и породи безпокойствие за поляризираната и трескава политическа обстановка в Словакия, която има население от 5,4 милиона души.

Следващите дни са решаващи за живота на словашкия министър председател

Словашката полиция повдигна обвиняване в опит за ликвидиране на мъж, разпознат единствено като Юрай Ц. от прокуратурата. Според локалните медии той е 71-годишен някогашен охранител в търговски център и създател на три стихосбирки, показва Ройтерс.

Поптодорова и Безлов считат, че Русия се меси съществено във вътрешнополитическите работи на европейските страни

Днес нападателят се яви за първи път в правосъдната зала в Пезинок, дребен град недалече от столицата Братислава.

Сградата на съда беше охранявана от маскирани служители на реда, въоръжени с пушки. Медиите не бяха позволени в съда, а публицистите бяха държани отвън постройката.

Всичко за атентата против Роберт Фицо следете в нашия онлайн репортаж:  

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР