Бившият президент Доналд Тръмп опитал да замени изпълняващия длъжността главен

...
Бившият президент Доналд Тръмп опитал да замени изпълняващия длъжността главен
Коментари Харесай

Тръмп опитал да смени главния прокурор и да отмени изборите във Върховния съд

Бившият президент Доналд Тръмп опитал да размени изпълняващия длъжността основен прокурор с длъжностно лице , желаещо да се заеме с голословните изказвания за машинация в изборите , и упорствал Министерството на правораздаването да изиска от Върховния съд да обезсили успеха на президента Джо Байдън , написа Wall Street Journal, представен от Reuters.

Усилията през последните седмици от президентството на Тръмп са се провалили заради съпротивата на назначените от него висши чиновници , които отхвърлят да заведат правно безпричинно дело пред Върховния съд.

По-късно други висши чиновници заплашиха да подадат оставка, в случай че Тръмп уволни изпълняващия длъжността общоприет прокурор Джефри Розен.

Висши чиновници, в това число Розен, някогашният общоприет прокурор Уилям Бар и някогашният изпълняващ длъжността общоприет юрист Джефри Уол, отхвърлиха да заведат делото във Върховния съд , като заключиха, че няма съображение да се оспорват резултатите от изборите и федералното държавно управление няма юридически интерес дали Тръмп или Байдън е спечелил.

Тогавашният консултант на Белия дом Пат Циполоне и неговият заместител Патрик Филбин също се опълчиха на концепцията на Тръмп, която е разпространявана от външните му юристи.

След като проектът му за Върховния съд не стигна до на никое място , Тръмп изследва замяната на Росен с Джефри Кларк, съдружник на Тръмп , който изрази подготвеност да употребява силата на ведомството, с цел да помогне на Тръмп да продължи несполучливите си правни борби, оспорвайки резултатите от изборите.

Тръмп отстъпва от този проект след заканите от висшето управление на Министерството на правораздаването да подаде оставка , в случай че Розен бъде отхвърлен, споделиха осведомени.

Съветник на Тръмп , помолен да отговори на информацията в американските медии, разяснява, че някогашният президент " непрекъснато твърди, че нашата правосъдна система би трябвало да проверява необятно публикувана машинация с избори , която изтезава нашата система от години. Всяко изказване за противното е погрешно и се управлява от тези, които желаят да поддържат счупена система ".

Демократите реагираха гневно , а сенаторът Ричард Дърбин, входящ ръководител на Съдебната комисия , съобщи, че ще проверява напъните за потребление на Министерството на правораздаването от Тръмп за смяна на резултатите от изборите .

Лидерът на болшинството в Сената Чък Шумър приканва генералния контрольор Майкъл Е. Хоровиц да проверява " този опит за корист ".

Безпочвените изказвания на Тръмп за изборна машинация и отводът му да признае успеха на Байдън доближиха своята кулминационни точки на 6 януари .

Камара на представителите стартира импийчмънт на Тръмп за повторно, седмица след подбуждането към протест в Капитолия , а процесът по .
 Импийчмънтът на Тръмп влиза в Сената в понеделник
Импийчмънтът на Тръмп влиза в Сената в понеделник

Тръмп събира $2 милиарда за библиотека и мисли да сътвори " Патриотична партия "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР