Бившият председател на парламента и дългогодишен депутат от ГЕРБ Цвета

...
Бившият председател на парламента и дългогодишен депутат от ГЕРБ Цвета
Коментари Харесай

Караянчева насмете ИТН заради Кърджали: Кьорфишек! Евтин политически пиар! Ще разделят хората

Бившият ръководител на Народното събрание и дълготраен народен представител от ГЕРБ Цвета Караянчева окачестви като неуместно и на ниска цена политически пиар предлагането на Има Такъв Народ за отделяне на Кърджали в обособена община, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

„ Темата е предъвквана неведнъж, доста партии са се възползвали от нея, в това число и такива, които от дълго време са отекли в канала на историята. Радвам се, че сътрудниците от Българска социалистическа партия, които през 2015 г се пробваха да предизвикват референдум, са узрели, че концепцията е безсмислена. Не е въпрос на предпочитание, а на законова процедура, а тя изисква глоба на Общински съвет, където болшинството е на Движение за права и свободи.

Нечестно, неискрено и нечистоплътно е да залъгваш гласоподавателите си, че можеш по административен метод да се бориш с монопола на Движение за права и свободи. Това демонстрира надълбоко непознаване на дневния ред на хората в Кърджалийско. Сега Има Такъв Народ реанимира концепцията, с цел да печели дивиденти в смесените региони. Аз бих ги посъветвала да се извърнат към съдружния си сътрудник Българска социалистическа партия, които са експерти в консолидирането на етническия избор, тъй като подобен ще е резултатът от една такава самодейност.

Отделянето на селата би означавало разделяне сред хората и нагнетяване на етническия избор. Проблемът не е в съотношението на гласоподавателите в града и в селата – то е 40 000 към 23 000 души. Ако всяка партия успее да се активизира и да стимулира симпатизантите си да гласоподават, в Общински съвет ще има оптимално необятно посланичество. Защото кмет без поддръжка на Общински съвет е просто една марионетка. Призовавам сътрудниците от Има Такъв Народ да излязат и да работят на терен, не да натъртват на концерти, пърформанси и камерни срещи.

Да влязат в Общински съвет и там да осъществят политиките си. Хората в Кърджали към този момент не се връзват на сходни кьорфишеци, тъй като те генерират опълчване. Политиката е дълго тичане. В Кърджали с наближаването на локални избори постоянно се намира някоя политическа мощ, която да желае обособяване на селата от града и обща анти-ДПС кандидатура за кмет. В ГЕРБ постоянно сме били срещу сходни начинания. Те са и невъзможни, и нездравословни “, безапелационна бе Цвета Караянчева пред медиите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР