Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев коментира новината

...
Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев коментира новината
Коментари Харесай

Пеевски е политически токсичен, вече не е полезен нито на Доган, нито на Борисов

Бившият дипломат на България в Москва Илиян Василев разяснява новината на зам.-председателя на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев, че той и Делян Пеевски приготвят законопроект против вторичното плячкосване на активи на КТБ.

Василев показа, че по същия метод двамата предложиха законопроект за откриване и владеене на значими активи през офшорни компании. В следствие се появила офшорката "Виафот ", зад която съгласно Илиян Василев стои точно Пеевски.

След което някогашният дипломат изброява редица покупко-продажби, за които твърди, че са с присъединяване на депутата и предприемач - "Актив на КТБ - една печатница - която се води по стойност към 50 милиона, се "приватизира " през синдици за няколко милиона. И договорката с Булгартабак ".

"Истината е, че на Пеевски срочно му би трябвало изпиране на имиджа, изключително по отношение на следствието в Съединени американски щати по КТБ и закона Магнитски. И по тази причина се наемат лобистки компании, пиарите организират медийни акции ", разяснява още Илиян Василев.

Според него Делян Пеевски е спънка и за Движение за права и свободи, защото "с него не могат да влязат във властта при никаква настройка ". По думите му Пеевски е политически отровен.

"От повече от година разбра, че това с директното заграбване на бизнес няма вероятност, тъй като заграбените активи би трябвало да се ръководят, а такива умеене,структури и фрагменти няма. Случаят с Булгартабак е индикативен - точно заради репутационен риск купувачите на комерсиалните марки, съгласно сведения в медиите, са се отказали ", написа още в обществените мрежи някогашният дипломат.

Той прецизира, че по тази причина в ход е новата тактичност - първо одържавяваме, по-късно овладяваме и направляваме огромните поръчки на вход и излаз. И показва, че това е била тактиката "Мултигруп " по отношение на Кремиковци в средата на 90-те години.

"Това е Путинов модел - номинално частна благосъстоятелност да бъда функционалност на волята на Вожда при положение груповия водач - Пеевски, Цацаров, Борисов. Но и за това би трябвало изпиране на имиджа на Корпулентния - посредством дейностите си той стигна границата на собствениото си отричане и към този момент не е потребен нито на Доган, нито на Движение за права и свободи, нито на Борисов, нито на себе си. Дори пречи на еврокариерата на Цацаров. За това се е снишил и приказва през Цонев. Зад кадър. Да не приказваме, че в Съединени американски щати нещата не се развиват в негова изгода ", написа в умозаключение Василев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР