Законите на политическата джунгла у нас са неумолими. Колчем се

...
Законите на политическата джунгла у нас са неумолими. Колчем се
Коментари Харесай

Докато плюете Кирил и Асен, Борисов, Доган и Гешев са на завет

Законите на политическата джунгла у нас са неумолими. Колчем се появи нов индивид и другите се нахвърлят върху него. Ако забелязвате никой не приказва нито за Борисов, нито за Пеевски. Импонира ми позицията на Христо Иванов - да не подлага на критика, а да предлага. И да одобряват и да откажат той остава с заявената си доброномереност и ще ограничи риска за своята партия от миграция на вота, написа анализаторът Илиян Василев на страницата си във Facebook. 

" Да отговорим на няколко въпроса с цел да рационализираме държанието си.

По-добре ли е партията на Кирил Петков  и Асен Василев  да се яви независимо, в сравнение с в предизборна коалиция? Отговорът е в две елементи - да, тъй като ще прибере външна страна, която до този миг не извоювана от партиите на митинга, или разочаровани, които няма да отидат да гласоподават /основно от ИТН/ и не, тъй като ще вземе и външна страна от другите партии на митинга.

Тук сметката е ясна - дали изгодата /за идеята на ръководството против Борисов/ е по-голяма от " вредата ". Не мисля, че има рационален човек, който да не се надява че изгодата ще бъде по-голяма. Тук и рецензиите против новата партия не безусловно и пречат.

Единственият ни ориентир са тези 121 плюс гласа. Още преди време бях споделил, че предизборна коалиция ще консолидира протестния избор, като го направи управнически и по този начин ще вземе и от ГЕРБ - там има значителен дял на " слънчогледен " избор - с властта.

Другият предмет на рецензия е неплатежоспособен - това че ще употребяват други дребни партии - новите нямат никаква друга опция.

Третият въпрос е по какъв начин да се съчетае силата на смяната - допустимо е единствено едно - предизоборно съглашение за взаимно ръководство с Демократична България и ИБГНИ. Не съм сигурен за Има Такъв Народ.

Това което ме тормози, че отива доста сила във взаимни нападки, а Борисов, Доган, Пеевски и Гешев са си на завет. И ГЕРБ и Движение за права и свободи също.

Предизборно съглашение за взаимно ръководство след изборите ще потуши тази самоубийствена пристрастеност.

Единственият метод " периферията " и неопределилите се да подадат гласовете за следизборната коалиция по обособените партии без катаклизми посред им е гласоподавателите да бъдат уверени, че протестните партии могат да мелят брашно дружно. Защото офанзивите посред им неминуемно ще прераснат в персонална злост и след два провалени избора хората още веднъж ще си кажат - тези отново няма да създадат нищо.

Така че намалете децибелите. Ако не можете да запазите благосклонностите на своите гласоподаватели то главната причина е във вас, не в околната среда и конкуренцията. Избирателите не са крепостни. Конкуренцията е здравословна.

Да, и за мен аналогиите сред Национална движение „Симеон Втори" и К и А са повече от една, само че този път няма възможност новата партия да стане първа мощ. Могат да имат искания за 30 %, само че те са несериозни.

Забележете множеството нападки към К и А идват от медии и политици на задкулисието и е необичайно, по какъв начин им пригласят и хора от митинга? ", написа Василев. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР