Бившият португалски министър Антониу Виторину бе избран днес за генерален

...
Бившият португалски министър Антониу Виторину бе избран днес за генерален
Коментари Харесай

Бивш португалски министър бе избран за генерален директор на Международната организация по миграция към ООН

Бившият португалски министър Антониу Виторину бе определен през днешния ден за общоприет шеф на Международната организация по миграция (МОМ) към Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

Той ще встъпи в служба на 1 октомври тази година. Гласуването продължи близо пет часа, като американският претендент Кен Айзъкс бе отстранен. Постът бе заеман от американци от основаването на МОМ през 1951 година с едно изключение през 60-те години, отбелязва Агенция Франс Прес.

Така Виторину, на 61 години, ще стане едвам вторият общоприет шеф на МОМ, който не е американец. Той е някогашен европейски комисар по правораздаването и вътрешните работи, а също по този начин и президент на мозъчния концерн "Наша Европа " през последните седем години, напомня АП.

МОМ разполага с повече от 10 000 чиновници в офиси допълнително от 150 страни. Дейността й се състои в даването на филантропична помощ на мигранти, регистрирането на смъртни случаи на имигранти в Средиземно море, оказването на помощ при настаняването на мигранти в приели ги на своя територия страни, а от време на време и връщането им вкъщи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР