Бившият полковник от Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ Владимир

...
Бившият полковник от Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ Владимир
Коментари Харесай

Полковник от СБУ се предаде на руските сили за сигурност и дава показания

Бившият полковник от Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ Владимир Дмитриев, който ръководеше подривната активност на украинските специфични служби в Донбас и вербовката, се съобщи на съветските сили за сигурност, заяви представител на съветските сили за сигурност пред РИА Новости.

„ Основните задания на групата бяха провеждането на дейна контраразузнавателна активност на територията на републиките в Донбас, както и разследваща и подривна активност във връзка с цивилен и военни обекти “, сподели събеседникът на организацията.

По време на диалога арестуваният сподели, че е бил щатен чиновник на СБУ, почнал е службата си в СБУ в Херсонска област, на върха на кариерата си е работил в СБУ в Киев, подал оставка от поста заместник-началник на ръководството на СБУ в Полтавска област, три пъти е пътувал до Донбас, в това число от 2015 година до 2019 година е бил началник на оперативна група от към 35 души в град Красноармейск, работил е под позивната „ Стич “.

Задачите на групата включват, съгласно него, пречистване и набиране на жители, които имат опция постоянно да пресичат фронтовата линия и имат родственици от украинска страна, групата също по този начин се е занимавала със доставяне на диверсионни групи, настоящи в Донбас, и осигуряващи изнасянето на сътрудници, които са изпълнили задачата си.

„ По линията на контраразузнаването беше обърнато внимание на основаването на оперативни позиции измежду лица, които имат опция да пътуват до неконтролираната (от Киев) територия и да останат там “, сподели той, отговаряйки утвърдително на въпроса дали е имало вербовка на сътрудници.

Всички действия на групата са били осъществявани под прикритието на програмата „ Чакам те вкъщи “, за която се твърди, че е улеснила връщането „ вкъщи “ на военнослужещи от ДНР и чиновници на правоприлагащите органи на територията на Донбас и при родственици в Украйна.

Тази стратегия беше употребена по разнообразни способи, главните от които бяха персонални диалози на горепосочените структури с родственици на лицата, служили на територията на ДНР, диалози с родственици, разяснение на същността на програмата и нейните нюанси. Те са обзвънявали роднините, посещавали са ги по домовете им и към този момент там са беседвали.

В същото време триумфите на групата в формалната част на програмата не са огромни, както сподели някогашният полковник от СБУ.

Според него активността на групата е била следена от 5-то ръководство на отдела за контраразузнаване (ДКР) на Съвета за сигурност на Украйна. Той също по този начин сподели, че управлението на ДКР неведнъж е идвало в Донбас за образуване на взаимоотношение и семинари, по-специално той назова имената на ръководителите - Червински, Петров, Конашевски и Заяц.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР