Бившият полицай Йордан Пацев и баща му Петър от Пловдив

...
Бившият полицай Йордан Пацев и баща му Петър от Пловдив
Коментари Харесай

Осъдиха бивше ченге и баща му да платят за убийството на пловдивски клошар, ето какво е наказанието им

Бившият служител на реда Йордан Пацев и татко му Петър от Пловдив са наказани да платят 40 000 лв. обезщетение за убийството на клошаря Камен Щерев с прякор Шабан. Двамата пребиха от пердах несретника на 7 април 2013 година в Шекер махала. Апелативният съд удостовери наказванията им - 10 година и 6 месеца за ексченгето, а за татко му Петър - 10 година По време на процеса родителят се опита да поеме виновността, с цел да избави сина си, само че това не оказа помощ. Магистратите постановиха да заплатят кръвнината на Йордан Щерев, татко на клошаря, който се конституира като цивилен просител.

По време на всички правосъдни съвещания Йордан и Петър Пацеви отричаха да са малтретирали несретника. Бащата изиска да бъде оневинен, а синът му настоя за условно наказване, оповестява " Трафик ". Съдът обаче е безапелационен, че са умъртвили Шабан при възможен предумисъл.

В деня на побоя ченгето и татко му паркирали зад блока си към 14 часа. Зърнали, че бездомникът е запалил огън до гаражните кафези, с цел да се сгрее. Димът обаче отивал към прозорците на Пацеви. Веднъж го предизвестили да не пали. Като го видели още веднъж, се нахвърлили да го бият. Клошарят замерил с тухла бащата по крайници.

Синът му извадил полицейската палка и почнал да го постанова с все мощ по гърба, ръцете и краката. В това време Петър го ритал и го заставял да гаси пламъците с голи ръце. Последният ритник бил в лицето на несретника. Изпаднал вбезпомощно положение, той бил откаран с кола за спешна помощ в болничното заведение. Два дни по-късно умрял от тежките контузии вследствие на побоя.

Решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР