Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис при мъжете

...
Бившият номер 3 в световната ранглиста по тенис при мъжете
Коментари Харесай

Австралиец елеминира Доминик Тийм още на старта в Белград

Бившият номер 3 в международната класация по тенис при мъжете Доминик Тийм отпадна в първия кръг на шампионата в Белград (Сърбия) от сериите АТП 250 с награден фонд 534 555 евро.

28-годишният австриец претърпя проваляне от австралиеца Джон Милман с 3:6, 6:3, 4:6 в мач, траял два часа и 35 минути. Така Тийм, който все още заема 54-о място в ранглистата, отпада на старта на втори следващ шампионат откакто загуби в първия кръг и на конкуренцията в Марбея (Испания). Това бе първи дуел в съревнование на равнище АТП за първенеца от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2020 година от 10 месеца насам. Следващото присъединяване за австрийския тенисист ще е в Ещорил (Португалия).

Милман, който заема 80-ата позиция в международната класация, поведе с 3:1 в първия сет, а след това с 5:2 и взе задатък в мача. Доминик Тийм усъвършенства представянето си във втората част и с един пробив стигна до 6:3, с което изравни резултата. Третият сет се развиваше равностойно преди австралиецът да пробие подаването на съперника за крайното 6:4. Джон Милман ще играе против представителя на домакините Миомир Кецманович във втория кръг.

The Marathon Man!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР