Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови три

...
Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови три
Коментари Харесай

Спасението за Ботев Враца минава през победа над Локомотив София

Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови три мача през днешния ден. От 15:15 часа Пирин посреща Етър, от 17:45 Локомотив София е хазаин на Ботев Враца, а в 20:15 стартира дуелът Хебър - Берое.

Пирин се намира в неособено положително състояние, откакто позволи две следващи загуби в плейофите. " Орлетата " отстъпиха на Берое с 0:2 в предишния кръг, като бяха тотално надиграни от противника. Преди това отборът загуби от Ботев Враца с 1:2 на личен терен. Така Пирин има 30 точки на 13-то място в класирането. За благоевградчани успеха над към този момент изпадналия Етър е наложителна, с цел да може отборът да усъвършенства възможностите си за непосредствено избавление и да не се постанова да играе бараж.

Ботев Враца изненадващо живна като феникс в последната част на сезона и към този момент има напълно действителни шансове да се избави. Стъпка в тази посока може да пристигна при гостуването на Локо София. След 4 пункта в два мача нещата за Краси Балъков и неговите момчета към този момент наподобяват една концепция по-розови, само че към момента има работа за извършване. Един триумф тук ще подсигури елитното бъдеще на отбора и за следващата година, само че това няма да е лесна задача. Ботев Враца към този момент е единствено на два пункта от плейофното 14-то място и може на собствен ред да направи гигантска стъпка в вярната посока. Гостите са във форма, само че е подозрително да вземат втора поредна победа при аудиенция.

Берое си подсигурява избавление след успеха над Пирин с 2:0 вкъщи в предишния кръг. Заралии записаха втори следващ триумф след старта на плейофите - преди семейството на Пирин те победиха и Етър с 3:0 на личен терен. Така Берое събра 39 точки на 11-то място в класирането и е със седем пункта пред 12-ия Локомотив София. Докато за Берое предстоят мачове за достойнството до края на сезона, то Хебър ще би трябвало да вземе най-много точки, с цел да се избави.

Домакините имат 30 пункта в своя актив и са на 14-то място, като единствено две точки е разликата сред тях и 15-ият Ботев Враца. Хебър е в серия от шест следващи загуби - най-лошата форма на отбора през сезона. В предишния кръг тимът отстъпи на Ботев Враца с 0:1 като посетител. За отбора на Любослав Пенев е доста значимо да спре пропадането. Хебър ще бъде много по-амбициран от Берое да завоюва дуела на личен терен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР