Бившият ни посланик в Москва, енергиен експерт, общественик и политически

...
Бившият ни посланик в Москва, енергиен експерт, общественик и политически
Коментари Харесай

Илиан Василев: Изборите бяха манипулирани и не знам защо демократичните сили мълчат

Бившият ни дипломат в Москва, енергиен специалист, държавник и политически анализатор - Илиан Василев, направи своя коментар след вчерашния парламентарен избор:

Всяко зло за положително. Някои заключения.

1. Не можеш да победиш ГЕРБ и статуквото в игра, чийто правила са измислили те. Тези избори бяха съществено манипулирани, само че до този миг демократичните сили, неизвестно за какво, в никакъв случай не са посмявали да оспорят избори и да ги нарекат с същинските имена - подправени. По този метод легитимират и властта, която сходни фейкове ражда. За това е добре, най-малко този път, да не се признаят изборите за почтени и резултатите за законни. Изобщо войната занапред ще навлиза във все-активна зона на опълчване.

2. Кой брои - Информационно обслужване? Машините без хора са проблем, машините с хора не са? Шефовете му обществено /ограничен кръг/ са се хвалили, че могат да " настройват " резултатите сред 2-5 %.

3. В ППДБ още битува желание към интелигентската политика, което в бруталната джунгла на българската политическа реалност наподобява неуместно, само че най-много неконкурентно. В тези избори господства и завоюва нападателния звук - и това даде на Възраждане и на ГЕРБ преднината, назад ППДБ заложиха на положителна акция, не бяха задоволително нападателни в отговорите и... получиха това, което получиха.

4. Огромна неточност бе, че ППДБ не обърнаха внимание на възхода на Възраждане Да, Копейкин няма късмет да ръководи и стигна тавана си, само че фокусирането върху ГЕРБ, освен това без особена настъпателност - нито впечатли ентусиастите на ГЕРБ, нито пък личните последователи /извън ядрото/. ППДБ би трябвало да се концентрира върху спасяването на България от опасността Възраждане и Радев - там където Борисов е мек като пластелин, тъй като самичък ги е създавал.

5. Очевидно ППДБ няма да вършат държавно управление - тук има някои основни нюанси. Резултатите от изборите ги освобождава от отговорност за ръководството на страната, най-малко до локалните избори. Което им дава опция да се концентрират върху тях - тъй като явно без смяна на локално ниво няма да стане. За локалните избори имат доста работа за извършване, тъй като нямат локални структури, още веднъж се опират на остарели фрагменти - а те не притеглят гласоподаватели. Изобщо " няма време "?!

Предупреждавам и в агресивността има нюанси, които да ти разреши да печелиш с ярки позиции повече хора, в сравнение с да отблъснеш. Социолози и политолози незабавно ще стартират да продават потребността от единодушие с ГЕРБ. Съгласят ли се ППДБ - могат да считат, че ще са изчезнали от политическия хоризонт - тъй като гласоподавателите им ще ги санкционират.

И последно - време е да погледнат - личните си водачи и послания. В Демократична България трябват нови лица, сори, това е съревнование, нападателни и можещи да дебатират хора, не може с едни и същи хора да чакат разнообразни резултати.

ГЕРБ изгори мостовете за съгласие с ППДБ и не може да чака никакво съдействие. Имат си болшинство, да ръководят. Не можеш да фалшифицираш избори, да атакуваш брутално с фейкове, даже личностно, и жестоко политическия си съперник и по-късно да очакваш взаимоотношение. И тук не е въпрос персоналната засегнатост, а фундаменталното разминаване в полезности.

Забравете за каквото и да е присъединяване или поддръжка на ППДБ в ново държавно управление и се опасявам, че малцината, които бяха склонни на сходна стъпка, към този момент наподобяват неуместно.

Очаквайте - Габровски министър председател и министър на енергетиката Николай Павлов - повече от същото при ръководството на ГЕРБ. Очевидно за българинът е по-маловажно да го крадат, в сравнение с да се трансформира към по-добро.

ППДБ да задействат улицата, която безусловно излишно пренебрегнаха, в това число и митингите пред Президенството. Нито един път не поддържаха като партии митингите на БОЕЦ и Правосъдие за всеки. Работата у нас е като в Израел при Натаняху - той си намерения, че е спечелил изборите.

Лошото е, че още веднъж ще минем през цикъл - митинги - избори и ше загубим скъпо историческо време. Медиите още веднъж ще клекнат на Борисов, както клекнаха по време на изборите. Кошлуков ще изиграе един очерк с " постоянно " правосъдно съгласие с цел да остане на власт.

А, забравих най-важното - ГЕРБ ще се опитат да показват своя версия на промени, в това число в правосъдната система - още веднъж ще протягат ръка към Демократична България - само че късно е либе, за китка.

Нямате концепция какъв брой добродушен Борисов ще видите в екрана през идващите дни. След загубата на избори, най-вече се опасява от победа на изборите, изключително с такава " разлика ". В изискванията на отрицателна игра опциите на този в съпротива, са доста по-големи.

Ако ме питате, дали това не дава властта още веднъж в ръцете на Радев? Не, този път, пък и предходния, си имат болшинство на фалшив евроатлантици с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ и пръстта на Костадинов, даже от позиция на украинците, ще дават благо и драго с цел да си залепят етикета " атлантик " - ще дават оръжие, ще купуват нови ескадрили, нови реактори, нови газови турбини - въобще ще купуват мълчанието на Запада за тяхната корупция с парите на българския поданик.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР