Макар да е червив с пари, както се казва, Димитър

...
Макар да е червив с пари, както се казва, Димитър
Коментари Харесай

Цицията Бербатов изкарал 45 млн. евро от футбол, но цепи стотинката на две

Макар да е червив с пари, както се споделя, Димитър Бербатов в действителност е огромен скъперник – стиска се за всеки лев. Кандидатът за началник на БФС, който не съумя да прокопкса, е изкарал 45 млн. евро единствено от професионален футбол и все пак продължава да цепи стотинката на две. Всеки път, когато сяда на заведение с другари, се ослушва дали някой различен няма да изяви предпочитание да заплати сметката. Ако въпреки всичко се наложи да извади пари от личния си джоб, не пропуща да пресметне с калкулатор сумата, която дължи за изяденото и изпитото, да не би да се прецака. От антуража му издават, че няма метод да остави бакшиш.

 

„ Вчера доживяхме и Митко да заплати сметката в ресторанта ”, сподели сякаш на подбив неговият другар Стилиян Петров преди време. Всъщност Бербо тогава безусловно бил заставен от приятелите му най-малко един път в живота си да почерпи. Случката станала в едно от скъпарските заведения в София, където някогашният голмайстор се поизръсил крепко. Но това било единствено един път. „ Майтапят го непрестанно, че има змия в джоба, или че джобовете му са зашити ”, настояват негови близки.


Сред тях се разнасят вицове по какъв начин Митко се пазарял за цената на джета, когато е на море, и от 120 лв. желал да я смъкна на 100. В някакво заведение пък отказал да си заплати кафето, тъй като раздавал подписи на личния състав.
Интервюта давал единствено против възнаграждение, възнаграждения претендирал и при гостуванията си в британските малките екрани като коментатор.

Твърди се, че като млад футболист Бербо не се стискал толкоз, само че станал огромна скъперник, откакто се събрал с жена си Елена. Преди това хвърлял много пари по манекенки и най-различни бръмчалки, само че по-късно се кротнал.

 

Сметките сочат, че единствено от футбол Бербо е изкарал към 45 милиона евро. В ранните си години на „ Армията ” Митко в началото рита против 67 лв. заплата на месец, плюс 45 000 $ на ръка за всеки сезон. Голямата лапачка почва след продажбата му в Германия. През първите си пет сезона в „ Байер ” (Левекузен) българският нападател е прибирал приблизително по 1.3 милиона на година. Следват две години в „ Тотнъм ” за 2.5 милиона на сезон от награди и заплати.


През август 2008 година Бербатов раздрусва трансферния пазар след прекосяването си в „ Манчестър Юнайтед ” против 38 милиона евро. Мениджърът Сър Алекс Фъргюсън му дава заплата от 4.8 милиона годишно, което го класира на 56-то място след най-скъпо платените играчи в света. За четири години на „ Олд Трафорд ” нашият изиграва 108 мача във Висшата лига, вкарва 48 гола и заработва заплати на обща стойност от 19.2 милиона евро. През последния си сезон в „ Юнайтед ” изпада в недружелюбност и търка аварийна пейка. Усетил, че времето му изтича, нападателят си урежда трансфер в лондонския „ Фулъм ”. Клубът му дава същата заплата като в „ Юнайтед ”. За 16 месеца там Митко прибира общо 6.4 милиона. След това отива в „ Монако ” за 3.5 милиона на година, след това играе за гръцкия ПАОК против 1.5 милиона. На изпроводяк в края на кариерата си одира индийците от „ Керъла Бластърс ” с още половин милион за късия си престой там.


Всъщност приходите му са много повече, защото в тази сума не влизат договорите му за реклама. Те обаче се пазят в строга загадка и за тях в никакъв случай не е излизала публична информация.  
Въпреки че банковите му сметки преливат, на Бербатов му се свидят даже пари за околните му. Баща му бай Иван нееднократно се е оплаквал в стеснен кръг, че фамозният му наследник е можел да бъде и по-щедър.


Навремето Митко даваше по някой лев и на брат си Асен, който обаче пропадна с дрога. Затова и на него към този момент е врътнал кранчето. Единствено не пестял за двете щерки Деа и Елиа. Парите си вложил главно в недвижими парцели, споделят още от обкръжението му.


Спрямо Бербатов постоянно се чуват рецензии, че не оказва помощ с пари даже на родния си „ Пирин ”, когато клубът го е закъсал. Шефът на „ Славия ” Венци Стефанов един път го жегна по този въпрос и добави, че Митко единствено е взимал от футбола.

„ Той да не ми е персонален счетоводител, с цел да следи къде съм дал и какъв брой? И не мисля, че какво си дал във футбола се мери финансово ”, измъкна се Бербо и изясни, че единствено от прехвърлянията му в чужбина, „ Пирин ” е получил %, възлизащ на повече от половин милион евро.

Инфо: Уикенд

Тагове: Димитър Бербатов Венци Стефанов „ Пирин “ Стилиян Петров
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР