Бившият национал на Аржентина Ернан Креспо се кандидатира за старши

...
Бившият национал на Аржентина Ернан Креспо се кандидатира за старши
Коментари Харесай

Ернан Креспо кандидат за старши треньор на националния отбор на Чили

Бившият национал на Аржентина Ернан Креспо се кандидатира за старши треньор на националния тим на Чили, оповестява TyC Sports. Постът е незает от предходната седмица, когато Рейналдо Руеда напусна, с цел да застане отпред на родната си Колумбия.

Креспо ще би трябвало да пребори конкуренцията на Себастиан Бекачече, който неотдавна напусна аржентинския Расинг. Той към този момент е работил в националния тим на Чили като асистент на Хорхе Сампаоли, като през 2015 година под управлението на двамата тимът на Чили стана първенец на Южна Америка.

Треньорският опит на 45-годишния Креспо се изчерпва с къс престой в италианския Модена, както и с два клуба в родината му - Банфийлд и Дефенса и Хустисия, където към момента работи.

Като футболист обаче Креспо направи забележителна кариера.с екипите на Ривър Плейт, Парма, Лацио, Интер, Челси, Милан и Дженоа. През 2000 година той беше най-скъпият състезател в света в продължение на две седмици - Лацио го купи от Парма против 55 милиона $, а 14 дни по-късно върхът беше усъвършенстван от Луис Фиго, който мина от Барселона в Реал Мадрид за 65,5 млн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР