Бившият национал Чавдар Янков категорично отрече съпругата му Ася да

...
Бившият национал Чавдар Янков категорично отрече съпругата му Ася да
Коментари Харесай

Екс националът Чавдар Янков: Жена ми Ася няма общо с аферата „Лилана”

Бившият национал Чавдар Янков изрично отхвърли брачната половинка му Ася да е забъркана в аферата „ Лиланан ”. Половинката му Ася Йочева бе арестувана и разпитана във връзка на аферата за нелегално асимилиране на средства от еврофондове през компаниите на певицата Лилана, научи HotArena.

Както е известно, двете бяха тв водещи в телевизия ММ, а по-късно и дует за малко. Дългогодишното им другарство прерасна и в бизнес връзки, а точно затова Ася бе привикана в следствието, с цел да дава показания.

„ Жена ми няма нищо общо с тази спекулация. Не знам защо става дума. Няма защо да е отговорна. Друго не знам и не мога да разясня. Дали се занимаваме с еврофондове? Занимавах се с евро, до момента в който играех в Германия. Там ми плащаха в евро... ”, приключва той.

Чавдар и Ася са дружно към този момент дълги години и са родители на две деца. Бившата половинка на Лилана в музикалния дует „ Ел Ей ” е построила облик на примерна брачна половинка и майка. Тя се изявява преди време и като актриса, даже взе участие в сериала „ Стъклен дом ”, само че се отхвърля от кариерата си, когато се събира с Чавдар Янков и фамилията се мести поредно в Германия, Украйна, Русия и Ася е компактно до мъжа си, написа „ България през днешния ден ”.

А в това време записва в Англия и компания за снабдяване на софтуерни артикули.

Що се отнася до схемата за еврофондове, разказана от проверяващите, тя е следната. Фирми на Лилана и съдружника й Мартин Димитров, печелят разнообразни европейски планове и закупуват от задграничните сдружения програмен продукт, като по този начин оправдават харченето на големите суми пари.

Самата непозната компания не прави никаква активност, с изключение на да издава фактури по плановете на Лилана. В същия миг инспекция на прокуратурата демонстрира, че самият програмен продукт е благосъстоятелност на българска компания, а Лилана и съдружника й единствено го употребяват, без да са плащали действително усвоените пари от еврофондовете.

През 2016 година компанията на Ася – „ Телерайз Лимитед ” стартира активност у нас, участвайки в европроекти на следени от Лилана и съдружника й компании. Сред тях е и „ Новатор ” ООД, която усвоява близо 2 милиона лв. еврофондове. Фирмата досега е изпълнила три европроекта.

Според осведомителната система на еврофондовете ИСУН, по всички тях снабдител на програмен продукт за „ Новатор ” на Лилана и съдружника й Димитров е британската компания на Ася Йочева „ Телерайз лимитед ”, като за другите планове сумите варират - от 388 800 лева до 1 358 000 лв., прибрани от сдружението на Йочева...
Развръзката занапред следва.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР