Бившият наставник на Левски Славиша Стоянович бе гост в студиото

...
Бившият наставник на Левски Славиша Стоянович бе гост в студиото
Коментари Харесай

Славиша Стоянович: Чувствам се изигран от Левски

Бившият ментор на Левски Славиша Стоянович бе посетител в студиото на Sportal TV, където описа за интервала си на " Герена " в последната година. Специалистът показа мнението си за обстановката в клуба и призна, че има отчаяние у него от втория му интервал при " сините ".

" Дойдох в Левски не тъй като не съм имал работа. Имах три предложения по това време, само че страстта ми сподели, че би трябвало да оказа помощ на тима в сложните моменти. Покани ме Спас Русев, а по-късно приказвах и с Наско Сираков. Като пристигнах имахме 13-14 футболисти, а множеството бяха и с ковид. Целта ни беше да стабилизираме тима, да избегнем зоната на изпадащите и да интегрираме някои момчета от школата. Като си потеглих първия път от Левски, споделих на Спас Русев, че в случай че има потребност от мен, ще оказа помощ ", сподели Стоянович.

" Лагерът в Хърватия бе моя концепция. Когато трябваше да се взима решение. Ситуацията тогава беше, че Кипър и Турция може да бъде затворен. Тогава предложих за Хърватия, тъй като ще е по-лесно за постигане тогава. Мисля, че подготовката беше супер. Моето предпочитание бе да се докарат Кабрал. Балмон и Обертан и още няколко души ", добави Славиша.

" След март аз се озовах в болничното заведение. Терапията, която докторите бяха назначили не беше ефикасна и обстановката ставаше по-зле всеки ден. Обадих на Спас Русев, тъй като тогава беше и мъчно да се откри даже легло. Той ми оказа помощ. Бях 18 дни във ВМА. Аз имах доверие на Спас Русев и знаех, че ще ми помогне. Не беше толкоз тежко, както беше писано в медиите. Това сътвори паники на фамилията ми. Бях на О2 много време, само че не беше толкоз зле, както се беше писало. Това е една обстановка, която не е доста ясна. Всичко може да се промени всеки миг ", описа експертът за борбата си с COVID-19.

" Като няма пари, би трябвало да реагираш. През зимата преценихме, че ни трябват футболисти на някои позиции, по тази причина докарахме чужденци. Търсихме опция да имаме малко повече конкуренция. Преди мача със Славия за Купата на България нямахме загуба. Само Лудогорец имаше повече точки от Левски, в случай че не греша. За мача със Славия имахме доста контузени играчи, Райнов игра като бранител, тъй като не разполагах с такива. Трудни моменти бяха. Аз съм човек, който поема отговорността. След три дни имахме значим мач със Славия, търсих реакция от тима, да забележим дали си имаме вяра. Трудно време беше - в сряда сняг, по-късно отново сняг, в неделя още сняг, искаше се реакция от тима. Трябваше топките да се извадят на масата и да се прояви кураж. Не съм човек, който ще избяга след значима загуба, просто желаех реакция от тима на Левски ", продължи експертът.

" Не постоянно треньорът е отговорен, не приказвам единствено за Левски. Целта ми беше да консолидирам тима и седмото място за баража, в случай че може и положително показване на Купата. И да вкараме повече юноши. Според мен постигнахме задачата - като няма пари, мъчно е, беше на правия път Левски. Можеше и по-добре, само че от време на време Господ не дава някои неща. Като бях в болничното заведение не приказвах въобще с Наско Сираков и Павел Колев, получих единствено два SMS-a. За първи път приказвах със Сираков, когато излязох от карантина, преди мача с ЦСКА. Говорихме за това какво ще бъде идващия сезон, в случай че може да стигнем седмото място. Със сигурност не бях в положително физическо положение. С Живко Миланов водих връзка всеки ден, за тима, за тренировките. След като излязох от карантината, бях на тренировката, с цел да видя какво е положението на тима. Така беше до дъно ", сподели още Стоянович.

" Знаете, че е доста мъчно да се работи в условия на финансова рецесия, само че не откривам топлата вода като споделям това. Много играчи имат фамилии, за които се грижат и обстановката е била много тежка с тази неопределеност. Това беше ситуацията. Никой обаче не споделя, че си изгубил, тъй като не е имало пари. Ситуацията откъм резултати също беше доста тежка. С Николай Михайлов приказвах през декември какво би трябвало да се направи. Януари имахме сделка, че в случай че се завърне в положително физическо положение да може да играе. Симеон Славчев беше два-три пъти контузен, два пъти беше положителен с ковид. Така че за него се получи много неприятно обстановката ", сподели Стоянович.

" С Павел Колев нямахме доста добра връзка още от времето, когато пристигна Георги Дерменджиев. В следствие разчистихме някои неща с него. Говорихме непосредствено с него. Бяха навързани някакви моменти, за които той смяташе, че съм крив, за други пък аз ", изясни експертът.

“Честно казано нямам съвсем никаква информация за Левски какво се случва. Вчера дойдох по персонални каузи. Само слушам за някакви огромни спонсори, само че не знам какво става. Нормално е да съм отчаян. След една подготовка преди мача с Ботев (Пловдив) ме извика Наско Сираков и ми сподели, че няма да разчита на мен за идващия сезон. Няма пари, можем да банкрутираме и такива неща. Говорихме за разтрогването на контракта и се разбрахме да стане на два пъти издължаването, само че досега не всичко е изплатено. На 20 юни трябваше да е второто заплащане, само че няма за момента. Напускането ми на Левски не беше по мое предпочитание. Чувствам се изигран от втория ми престой в клуба. Не скърбя, тъй като го върших почтено и с готовност да оказа помощ ", добави Славиша Стоянович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР