Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи Диуф изненадващо разкри, че

...
Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи Диуф изненадващо разкри, че
Коментари Харесай

Провал в Ливърпул ще става президент на Сенегал

Бившият нападател на Ливърпул Ел Хаджи Диуф изненадващо разкри, че има намерение да се кандидатира за президент на своята страна Сенегал. Диуф, който е един от най-недолюбваните играчи в историята на „ алените “, сега е консултант по спортните въпроси на сегашния водач на африканската страна Маки Сал.

В последните няколко месеца Диуф непрекъснато пропагандира в поддръжка на Сал, и самият той разкри, че е заинтригуван от кариера в политиката.

Бившият нападател на Ливърпул приключи кариерата си през 2015 година.

Диуф призна, че е впечатлен от това, което направи Джордж Уеа, който бе определен за президент на Либерия.

„ Грижа се за себе си и фамилията си. Много години се замислях дали да продължа с футбола, само че в този момент към този момент имам нова кариера и тя е в политиката “, разяснява Диуф.

„ Взех решение да вляза в политиката, тъй като има хора, които ме чакат и желаят да трансформира нещата в моята страна. Готов съм да го направя, тъй като желая да бъда пионер за младежите. Моето бъдеще е предопределено. В идващите две години встъпвам съществено в политиката. Знам, че от сходна позиция мога да трансформира доста във футбола. Страстта ми към политиката е огромна. Имам хора в Сенегал, които ме направляват. Това е бъдещето за мен, тъй като доста сенегалци са склонни да ме слушат “, сподели още някогашният футболист.

Ел Хаджи Диуф игра за Ливърпул в продължение на три години, само че престоят му там, а като цяло в британския футбол, се свързва повече със кавги, в сравнение с с нещо друго.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР