Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за

...
Бившият началник на митница Свиленград Тодор Караиванов бе признат за
Коментари Харесай

Четири години затвор за бившия шеф на Свиленградската митница

Бившият шеф на митница Свиленград Тодор Караиванов бе приет за отговорен във взимането на рушвет в изискванията на продължавано закононарушение от състав на Хасковския областен съд. Спрямо него бе постановено наказване от 4 години отнемане от независимост, оповестиха от правосъдната палата, представени от Българска телеграфна агенция.

Караиванов ще би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв., той се лишава и от право да заема служба в държавната администрация за период от 6 години.

Подсъдимият е изискал и приел подарък - пари в разнообразни валути в общ размер на 600 евро и 1600 лв., който не му се следва. Те му били дадени от С.Х.Х. и Х.И.Х., с цел да извърши дейности по работа и с цел да не извърши такива дейности, планувани в длъжностната му характерност като шеф на митница Свиленград, съгласно обвиняването.

Съдът е признал подсъдимия Караиванов за отговорен и по второто му повдигнато обвиняване за това, че на 28 януари 2015 година в качеството си на длъжностно лице е употребявал своето служебно състояние и въздействието си над подчинените му чиновници, с цел да набави за себе си незаконна полза - сумата от 10 000 евро. Тогава той бе и арестуван при акция на ДАНС.

От съда прецизират, че с присъдата съдът дефинира едно общо наказване за двете действия в размер на най-тежкото от тях, което би трябвало да изтърпи при първичен общ режим. Присъдата предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР