Бившият министър-председател Иван Костов препоръча на Продължаваме промяната бързо да

...
Бившият министър-председател Иван Костов препоръча на Продължаваме промяната бързо да
Коментари Харесай

Иван Костов посочи груба политическа грешжка и призова втората сила бързо да свие щетите

Бившият министър-председател Иван Костов предложи на " Продължаваме промяната " бързо да минимизират вредите от записа на съвещанието, който беше оповестен преди ден от отделилия се от тях народен представител Радостин Василев.

Според Костов опитът за сформиране на държавно управление с присъединяване на Мария Габриел от ГЕРБ към този момент е провален и би трябвало да се търси ново решение. По думите му опция е съставянето на чисто експертно държавно управление. Костов означи, че тази формула е препоръчана за пръв път от политолога Светослав Малинов преди повече от два месеца и към този момент е възприета и от ГЕРБ.

Костов счита, че е груба политическа неточност това, че двете елементи от обединението " Продължаваме промяната " и " Демократична България " са обсъждали решението за сформиране н аправителство по настрана. Това, по думите му, опонира на самата същина на една политическа коалиция.

" Излиза, че " Продългаваме смяната " взимат решения с 25 на 24 гласа и го постановат на " Демократична България ", която наподобява като спътник, придатък. Ако бяха създали общо съвещание на парламентарната група и управленията, нямаше да се изговорят тези приказки, нямаше да се клюкарства толкоз, да се изхвърлят в оценките ", сподели Костов.

" Преговорите не са замразени, а са върнати в првоначалната им точка, каквото и да си мислят. Може би контрактувано ще остане ротационното установяване на министър председател. Трябва да се минимизират вредите на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България ". Това би трябвало да го вършат дружно, а не поотделно - те са коалиция и дружно носят отговорността по какъв начин ще се държат в това Народно заседание ", акцентира още веднъж той.

 Пълният запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от съвещанието на Пълният запис, който Радостин Василев твърди, че е направил от съвещанието на " Продължаваме промяната "

Костов счита, че " Продължаваме промяната " бърка като прави оценка демократичната общественост в България на 7-10%. Според него демократичната общественост е болшинство в България, разполага с представители, разсъдък и политически опит, само че нейните последователи би трябвало да се търсят и в ГЕРБ, и в " ИТН " и в други обединения - всички, като се изключи " Възраждане ".

Помолен да разяснява съответни тези в записа, провокирали неодобрение на анализатори и на политическите съперници на " Продългжаваме смяната ", Костов сподели, че е склонен с това, че специфичните служби са рискови. Добави обаче, че методът, по който водачите на " Продължаваме промяната " си показват, че могат да ги прочистят, " не става ". " Който приказва такива неща, той не схваща същината на държавното устройство ", сподели някогашният министър председател.

Според него на сбирката на " Продългаваме смяната " незалслужено е атакуван Христо Иванов, че разговарял с водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. " Ами с кого да приказва, в случай че желае конституционно болшинство?! Що за безсрамие и двуличие! ", възмутги се Костов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР