Бившият министър на икономиката Николай Василев обяви, че очаква положителен

...
Бившият министър на икономиката Николай Василев обяви, че очаква положителен
Коментари Харесай

Николай Василев с тежка прогноза за растежа и инвестициите

Бившият министър на стопанската система Николай Василев разгласи, че чака позитивен напредък на стопанската система ни, само че никакво увеличение на задграничните вложения у нас.

„ България не е толкоз наранена, колкото другите страни. Също по този начин вложенията така и така клоняха към нула през последните 10 години. Сега напълно ще ударят нулата с войната ”, акцентира Василев пред Нова телевизия.

Не считам, че би трябвало да се готвим за беднотия. Извън Русия и Украйна, които водят война, не се обрисува криза в света или в Европа, сподели икономистът.

Той предвижда, че икономическият напредък няма да бъде подобен, какъвто трябваше. Отчете, че инфлацията се бори най-добре точно с напредък. „ Годината щеше да бъде добра за международната стопанска система. Сега ще бъде по-малко добра, само че не беднотия ”, добави Василев. 

По думите му светът няма да спре, в случай че цените на петрола или друга суровина се вдигнат. И напомни по-скъпия нефт през 2007 година на фона на по-ниските приходи тогава у нас,  в съпоставяне със сегашните.

„ Петрол се създава на всички континенти. Той може да се придвижва. Ситуацията с газа е малко по-лоша. Хубавото е, че в този момент идва летният сезон. Да се надяваме, че най-сетне ще построим интерконектора с Гърция, с цел да имаме различни снабдители ”, съобщи Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР