Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков -

...
Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков -
Коментари Харесай

НЕма такъв министър или 40те руски лъжи...ци!

Бившият министър на енергетиката в кабинета на Кирил Петков - Александър Николов, разгласява прелюбопитен пост, в който изобличава в куп неистини и обвързаности сегашния отраслов министър - Росен Христов.

ЕТО КАКВО НАПИСА АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ:

НЕма подобен министър или 40те съветски неистини...ци!

Трудно се подреждат нелепостите и лъжите по тежест и мащаб (вече). Затова, хронологично. Цитати и обстоятелства:

1. (-20:00 от видеото) - теч в системата (аварията в АЕЦ " Козлодуй ”). Чудесно, въпрос - кой е виновен за ремонта, има ли вътрешен екип, който постанова надзор (детайлни данни по случая - напълно скоро)? Цитат: " За момента нямаме финансови загуби. ” Факти: пропуснатите изгоди от 1020+ МВта или над 24 000 МВТч на ден не са финансови загуби?! А инцидентно АЕЦ Козлодуй налагало ли му се е да купува количества от БНЕБ с цел да задоволи насрещни контракти? (пиша тези обстоятелства ей така… да се подготвите, тъй като евентуално ще дойдат и по ЗДОИ от образувания към този момент парламент). В взаимозависимост от времето за ремонта пропуснатите изгоди (тоест ЗАГУБИ) ще са най-малко 20 млн. лева, като по настояща оценка могат да надвишават 50 млн!

2. (-18:48) Цитат: Фраматом е Европейски Съюз компания, само че е закупила лиценз и технология от Русия. Аха. Факти: Всъщност елементарно може да се ревизира и собствеността на компанията, която НЕ Е единствено и само френска. Удобно ли се не помни за " съсебствениците ” или… е просто непросветеност?!

3. (-18:34) Цитат: Решението ограничаваше конкуренцията. Факт: Поредна ЛЪЖА. Решението е напълно в унисон с Европейска комисия и по-точно с документите по RePowerEU. Напротив, решението следва линията на Словакия, Чехия и Финландия, които са с безусловно същите реактори, както и в Козлодуй. Всъщност, анулацията на решението е повода Европейската комисия да е НОТИФИЦИРАНА за дейностите на кабинета. Дали гусин Министъра е наясно?! Подлъжа в изявлението му (очевидно доловена даже от водещата): Министърът съобщи (отново в БТВ), че има ЕВРОПЕЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ КОМПАНИИ, които са лимитирани. Демек, множествено число… т.е., трябваше да забележим най-малко 4 предложения. Трябваше - но хак да ни е. Всъщност, има настоящо два производителя - Твел и Уестингхаус. От първата (тоест руската) нуклеарната ни енергетика все още е ИЗЦЯЛО ЗАВИСИМА! Напъването на чиновниците на съветската федерация е с цел да може втората да бъде спряна и да се откаже от България. Толкова е простичко. Същото напрягане, което още в първия работен ден на Министъра докара до подписването на един чудноват Протокол (който щеше да отсрочи употребата на гръцката връзка), поради който и премиера се червеше по студиата, а пък уеб страницата на МЕ споделиха решително, че… " няма такова решение ”. Хич. Добре, че документите остават.

4. (-18:13) Цитат: " Според техните мнения могат ” (Фраматом да доставят гориво до 2024та година). Факт - Лъжа. Диверсификацията би трябвало да се случи до 2024та година, има явен и тежък график, който зависи от Агенция за Ядрено Регулиране. Ако се спре процедурата в този момент, то това ще докара до най-малко 3 години в допълнение узаконяване на горивото и процесите по доставка. Случайно от 2022 до 2024 са към този момент по-малко от 2 години, които са нужни за техническото осъществяване. Нещо повече - самите Фраматом декларират в последната конференция в Прага (през октомври), че могат да създадат ТЕСТОВИ касети през 2024та година. На въпросното събитие са участвали и задоволително брой българи, които могат да потвърдят. Така, значи в случай че доставят ТЕСТОВИ 2024 и имаме сертификация най-бързо до 2026та… България ще се " диверсифицира " някъде към 2028ма година. Браво на Министъра, аплаузи, апелирам!

5. (17:56) Цитат: В момента тази компания не зависи от съветски доставки. Факт: Това е неистина дори единствено тъй като опонира на цитата от 2. =))

6. (17:10) Цитат: Създадохме способен център в БЕХ. Факт: Ядреното гориво зависи САМО от две институции - ползвател (АЕЦ) и регулатор (АЯР). Това са институциите, които носят отговорност за употреба и СИГУРНОСТ. Вярвам, че " способния център ” е основан по модела на " Щаба за битка с хаоса и разрухата ”… и също ще изкара толкоз дълги срещи. Тоест, една. От 20 минути.

7. (16:26) Цитат: " Политиката ни е да не финансираме Русия и да не се наложи да купуваме незабавно още веднъж гориво от там ”. Сериозно ли?! Факти: дори ще изтъквам Министъра, тъй като той самичък се опровергава. Фраматом закупува всичко (текущо) от Русия. А ние желаеме да си купуваме от тях. Но… не финансираме Русия. Оставам това за Ваш коментар. Обаче… по-интересно. Как тъкмо Фраматом ще доставят друго от това съветско гориво сега в централата до 2024та отново не стана ясно. И … ще се наложи ли инцидентно тогава да използваме наличното за 6ти блок и инцидентно пък и да се наложи да стартираме 2024та година НАНОВО процеса по лицензиране в АЯР?!

8. (-15:56) " Въпросът е обсъждан с ПРЕЗИДЕНТА доста от преди служебния кабинет ”. Пълна и дебелокожа неистина. По-страшното е в тази ситуация да се употребява президентската институция, като щит за грандиозната дивотия, която се прави. И не, не е обсъждано ПРЕДИ, тъй като тогава е следвана общата политика разказана в RePowerЕU, както и ползите на АЕЦ " Козлодуй ”.

9. (-15:35) Цитат: " Първо това не е по този начин ”. Факт - баш по този начин си е. България макар, че е ОГРОМЕН експортьор все още не съумява да балансира вътрешно СОБСТВЕНОТО си ПРЕДЛАГАНЕ и по тази причина промишлеността заплаща най-високите цени в Европа. Приложено - фотография и линк.

10. (-15:16) " Нашият пазар е обвързван с европейския и няма по какъв начин да се движи по друг метод ”. Факт - неистина. Има по какъв начин, най-малкото тъй като настоящо пазарът ни е обвързван дейно до Унгария и в посока юг до Гърция (индиректно южна Италия) и не зависи от останалите европейски страни. Обаче… зависи от голямото количество вътрешно предложение и метод на ръководство на сдруженията под БЕХ. Когато не можеш да си управляваш личния двор - отговорни са Европейски Съюз.

11. (14:59) " Няма наказване (когато се наложи двойна тарифа) ”. Факт - не е по никакъв начин прелестно някой да ти бърка в джоба, само че очевидно за министъра е. И в случай че налозите не са наказване, то измисленият нов налог какво е?!

12. (14:51) " Работи добре и на контролиран и на нерегулиран пазар, т.е. това не е нещо, което ние изобретяваме ”. Сегаа… да забележим. Значи съгласно министърЪТ има свободен пазар (тоест цените се движат свободно), ноооо... има и контролирана двойна цена. Тук просто не знам по какъв начин да опиша този талантлив метод, в действителност това е в действителност ново откритие и в случай че има триумф то очевидно би трябвало да се запише с дебели букви в българската Менса-книга!

13. (14:43) " Оттеглих го тъй като средата не е подготвена да го разисква на професионално равнище ” (двойната тарифа). Ама тъкмо противоположното, господин Министър! " Средата ” доста искаше да се разиска на ЕКСПЕРТНО равнище! Имаше и продължава да има доста въпроси - кой изиска Вие да налагате налог на българските семейства? От къде се появиха тези 800 кв-та обща консумация? Какъв % от семействата се обгръщат и с каква сезонност? Защо няма приложена авансово оценка на енергийна успеваемост? Защо вместо да се обгръща под 1% от потреблението не приложихте същото към производителите с ГАРАНТИРАНИ цени на изкупуване? Защо не приложихте сходен метод първо към индустриалните потребители, които обгръщат над 80% от потреблението?! Защо ли ни остават тежките подозрения, че това е просто… тъй като там настоящо се генерират доста средства? Прегледахте ли си данните от БНЕБ, ЕСО, ЕРПтата… МТСП преди да входирате тази нелепост? И още мнооого сходни експертни въпроси. Ама то не пречи де, казвате по кое време гусин министър и сядаме ние " средата ” и Вие икспертити на дибат.

14. (13:39) " Ние би трябвало да забележим цялостния метод и тогава да решим по какъв начин ще гласуваме ”. Отново - неистина. Всъщност всички ограничения и механизми се разискват по настрана и в общия пакет се вкарват тези, които са допустими за всички страни членки. Точно по тази точка и още една имах позвъняване от двама някогашни сътрудници с въпрос по какъв начин бихме ГЛАСУВАЛИ ние. Въпросът е очевидно комплициран за министъра, тъй като не може да дефинира по какъв начин по този начин в случай че ние сме трети по размер експортьор (на каквато и да е стока) ще запазим интереса си, като паралелно с това отиваме и споделяме " аааа, ние сме съгласни с тавана ”. Нищо де, измисля се нова макроикономика и се натрупат точки за състезанието с другите нобелови лауреати.

15. (13:13) " Това отново не е независим въпрос ”, по отношение на цената на електрическата енергия. Напротив, независим си е, изключително за нас, тъй като в случай че не беше средства за отплата на промишлеността НЯМА ДА ИМА!

16. (12:25) " Ся отговорът тук е сложен! ”. Мда, цитатът е прецизен, в народен ефир е СЯ. Факт: Отговорът не е по никакъв начин сложен, нито се политизира. Ама доста красиво стана като в границите на 12 часа първо Гешев разпитва Цънцарова, след това и Христов. Унисон! Между другото това дава много отговори на въпросите нагоре. Но, забавно е за какво министър на енергетиката се разправя с пазар за горива, който е напълно отворен, а не Министър на стопанската система и финансите, както би трябвало да бъде.

17. (11:43) " Забраната е огромна заплаха България да остане без гориво и да внасяме гориво от прилежащи страни ”. " Ако не се изнася няма за България ”. Факт: Тук ще помълча минута в символ на респект към макроикономическия талант. Значи, в случай че създаденото в България остава за България, то за България няма да има нищо. Всъщност в случай че няма надзор това, което се създава с съветски нефт да остава в България е НАРУШЕНА дерогацията от Европейска комисия.

18. (11:04) " Ние започвим да цялостни складове ”. Тук към този момент съм много комплициран. Първо, за какво министърът приказва за НИЕ от името на Лукойл?! Служител ли е или просто по геополитическа ориентировка?! И къде са тези " складове за горива ”?! Вероятно има поради акцизни хранилища?!?!... обикновено де, терминология, която е малко по-специфична, само че макроикономическите закони работят на всички места.

19. (10:06) " Ние ограничихме нерегламентирания експорт! ” Тук на вниманието на Вицепремиера и виновните в МФ за Агенция Митници! Значи… съгласно министъра Христов тези институции са НАЯСНО, че има НЕРЕГЛАМЕНТИРАН ИЗНОС, насърчават го и в някакъв миг го стопират, само че единствено с цел да понижат цените (временно) на вътрешния пазар. Но, постоянството и упорството на Енергийния гуру е впечатляващо! Нов откъс " не, не с Христо Алексиев работим доста сполучливо и сме понижили с 38% НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИЯ експорт ”. Така, значи... въпрос. Все още ли остават едни 62% нерегламентиран експорт и по какъв начин тъкмо мога аз да експортирам нерегламентирано? За едни дизели питам…

20. Истината - в случай че в България цената на изкупуване е с 15% под тази в прилежащи страни отваряйки износа… тези 15% сещате ли се къде отиват? А сещате ли се какво се случва с която и да е стока, на която и се ограничи предлагането в съответен пазар? Точно по този начин, цените потеглят НАААААГОРЕ! Демек, драги фенове, една компания, която има много мощно лоби в България ще си увеличи облагата, до момента в който ние си плащаме за това!

21. (8:51) " Изключително е значимо да работи Лукойл, извънредно е значимо да работи дейно ”. Потвърждавам мнението си, че в столът седи или техен чиновник или минимум съветник, тъй като явно е наясно, че рафинерията настоящо НЕ РАБОТИ ЕФЕКТИВНО.

22. (7:50) " Цените в България са най-ниските в Европа ” (говорейки за горива). Спекулация. Цените, когато се следят в повсеместен развой следва да включват акцизи, мита и Данък добавена стойност. Хайде в този момент да забележим къде тези детайли са най-ниски в цяла Европа?! Мдам, вярно. В България. Тоест, хайде да не си приписва заслуги някой, тъй като фискът сабира най-нисък данък от крайния ползвател.

23. (7:33) " Ами гърци, румънци, останалия Европейски Съюз, не можем просто да се изключваме ”. Напротив, може гусин Министър. Щото договарянията за дерогацията са направени на равнище водачи (да се чете Премиери и / или Президенти) и те са годни ДЪРЖАВА по ДЪРЖАВА. Да се чете ОООООТДЕЛНО! И необичайно, когато документ се контракти на лидерско равнище надали е работа на Министъра да го анулира. И още повече да твърди, че Европейска комисия е съгласна към нея да тече РУСКИ нефт, което категорично е упоменато, че е тъкмо противоположното в пакета документи за RePowerEU!

24. (6:15) " Точно по този начин, да ” на въпрос, че през нас ще продължи да тече съветски нефт към Европейски Съюз. Само ще кажа… на вниманието на Европейска комисия какъв е прочита на настоящия ни … енергиен специалист, по отношение на съветски изкопаеми горива.

25. (5:55) Любимият ми откъс: " Това го постигнахме с доста старания и въвеждането на конкуретни процедури ”. От тук нататък следва фрагмент, където безусловно през 5 секунди е неистина след неистина и нелепост след нелепост. Относно напъните и конкурентните процедури, нещо като фактология ще се покаже ли или… единствено час по литература ще имаме?

26. (5:45) " Самият факт, че ОТВОРИХМЕ договарянията с Газпром принуди останалите да се конкурират с тях ”. Факт - неистина. Никога не са " затваряни ” договаряния, тъй като последното предложение към тях е от страна на Булгаргаз. Те не отговаряли, но останалите в пазара не знаели. Сериозно ли?! Те несъмнено не знаят изобщо за политиката на Русия към Европа… евентуално за тях е и вест войната в Украйна.

27. (5:19) " Ние това заварихме, нямахме газ за месец напред ”. Факт - цялостна, грозна неистина. Булгаргаз имаше ВСИЧКИ ДОГОВОРЕНИ и декларирани нужни количества до края на м. септември. В Булгаргаз присъстваше и офертата за 7 танкера, както и две решения за първо карго за м. октомври. Тоест, имаше задоволително еластичност и количества ДО КРАЯ НА МАНДАТА на длъжностен кабинет, като от тях се изискваше да сформират решения за тези след тях, като се възползват от предвидимо спадащите цени в идващите месеци. Защо са предвидимо спадащи - просто. Рецесия и фрапантно увеличени количества на полутечен газ изпращан към Европа.

28. (5:10) " Ние заварихме липса на газ и брутално високи цени, на които стопанската система просто отхвърля да ги купува и заплаща ”. Така, тук с изключение на, че е неистина имаме и вест. Първо някой бил отказал да заплаща. Има ли проблем Булгаргаз със събираемостта на средства?! Видял ли е министърЪТ, че всвъщност растежът на индустриалното произвеждане в България през този интервал е най-ВИСОКИЯ в целия Европейски Съюз?! И по какъв начин по този начин в случай че е имало безпорядък и съсипия, макар че само Полша и България усетиха какво е да се спре газоподаване в границите на 24 часа Булгаргаз не загуби пазарен дял и съумя да извърши всичките си поръчки?! Все… сложни за министъра въпроси.

29. (4:42) това с графичката мазета рибата. Между другото би ми било леко обидно в случай че водеща знае по-добре какъв е спадът на борсовата цена от министъра. Сега за графичката. България БЕШЕ подвластна в над 90% от Газпромекспорт. За това нещо - големи благодарности може да изкажете към Борисов и втория длъжностен кабинет на Янев. След юни месец и след 5 пъти визити (физически) в Азербайджан и договаряния с всички акционери в компанията общият размер към България бе възобновен! И не, не е на БОРСОВИ цени, а доста под. Поради комерсиална загадка не бих си разрешил да кажа тъкмо какъв брой. Нещо повече, подписахме анекса, който удостоверява, че след 01.10.2022 количествата ще текат по гръцката връзка (която един човек с един протокол опита да саботира) и ще следват напълно договорната процедура и ценова конструкция. Тоест, спадът на цената " под борсата ” (каквото и да значи това в очите на този компетентник) е напълно заради контрактувани и подписани механизми от предходния кабинет.

30. (4:25) " Вижте къдей цинити лятото, вижте къдей наща цина ”. Цитирам по звучене. Малко увещание - на 26.04.2022ра година едностранно, в границите на 24 часа Газпром (любимите и неизбежни за министъра) стопираха газоподаването към България и Полша. Ако запазиш интереса на публичния снабдител и следва да го избалансираш в границите на 24 часа с изключение на от борсата… от Марс ли следва да се достави газ?! Аз допускам, че и за него… в Украйна се води денацификация от различен с изключение на съветски газ, само че все пак… дано най-малко малко се запознае с пазарните механизми.

31. (4:07) Водещата цитира пикова цена през август, МИНИСТЪРЪТ пита " А ние на какъв брой купувахме ”… неповторимо. Мислех, че най-малко това знае. Сега обстоятелствата (с доказани цени и история в Булгаргаз): Август месец ТТФ цената доближава своя връх на 349 евро / мвтчас. Резултативна стойност през м. септември за Булгаргаз - 354.03 ЛЕВА / мвтчас. Тоест, при пикова борсова цена от 682 лева, тази реализирана за България е 354 лева!!! Мдам, България използва газ съвсем два пъти по-евтино от съперниците си в Европа. Нищо де, то поради това стопанската система беше в рецесия... отбелязвайки рекорден растеж в индустриалния бранш. Октомври месец - 233.89 лева Булгаргаз (когато гуруту към този момент оправя хаоса) борсовата цена е 198 евро или 387 лева. Странно, само че отклонението от борсовите цени НЕ Е в интерес на България. Нещо повече, от 01.10 в микса на Булгаргаз са ПЪЛНИТЕ КОЛИЧЕСТВА ОТ АЗЕРБАЙДЖАН по ДОГОВОР и ЦЕНОВА СТРУКТУРА, за която той няма нищо общо. Тоест, там в тези 233.89 лева предложение на Булгаргаз е и тази оптимизация. С други думи, " свършеното " от " транспарантните ” процедури в Булгаргаз инцидентно понижава изгодата за българските консуматори от 50% награда по отношение на междинните в Европа цени, до към… 30%. Браво, похвално! Продължаваме нататък - октомври месец борсовата цена е 95 евро на мегават час. Булгаргаз предлага 130 лева, като още веднъж в микса има 30%, които са на цени почти три пъти под борсовите. Уникална оптимизация…

32. (3:38) " Нашата цена е по-ниска от августовската ”. Факт: Цената на борсата август месец пораства от 208 до 340 евро! В момента е 95 евро (а имаше и казус миналата седмица негативни цени в границите на часове), само че министърът се хвали, че цената в този момент е по-ниска от август. ПОТРЕС!

33. (3:19) " А вий къде видяхте три пъти и половина рухване? ”. Ами на пазара, сър. На отворения пазар. Ако август е 349 евро цена, а сега е 95 евро? Как работи калкулаторът, сър?

34. (2:58) " Ние сега купуваме съвсем двойно под борсата ”. Факт - неистина. Ако в този момент се купува на " два пъти под борсата ” това ще рече, че се купува на 95-100 лева Това ще рече, че Булгаргаз следва да е входирало заявление за цена от 88-90 лева / мвтчас. Доколкото знам в изявлението се похвали, че е 130 лева / мвтчас… нещо едни 30-40% липсват някъде в калкулатора, сър.

35. (2:40) " Сделки август месец са подписани на цени борса плюс ”. Мхмм… дам, по тази причина септември в България е двойно по-ниско предлагането на Булгаргаз към КЕВР.

36. (2:35) " С компании от вида на МЕТ и всевъзможни други сходни медиатори ”. Прави ли Ви усещане общата терминология на компания " герп ” и министъра?! Така, формулировка на медиатор от министър, в случай че може?! Става ли въпрос за търговци? А по какъв начин по този начин в действителност извоюваните " търгове ” са от Митилинеус и ДЕПА? Всъщност дали Булгаргаз сполучливо работеше с Депа и от април до септември? Случайности, случайности…

37. (2:20) " Отстъпката от Cheniere е двойно по-голяма на база… ” Факт: Лъжа. Същото по точка 34. Ако упорства и изиска нарушение на уговорка по конфиденциалност може да изкара офертата за танкерите и да се види там какъв е дискаунта по отношение на европейска борса. И също остава въпросът… в случай че някой предлага на Булгаргаз цени към 80-90 лева, полутечен газ от САЩ… за какво, аджеба, не се купува този газ?! " Директни договаряния ”… чудя се какво ли мисли Европейска комисия за тази подготовка и по какъв начин ли изглеждаме в очите на производители на полутечен газ към момента… като евентуален сътрудник.

38. " Може да бъде потвърдено вреда за стотици милиони, разбиръ съ ”. Тук единствено ще кажа - Наказателен кодекс, член 286 (1).

39. (1:19) " 99% са купувани с директни преговори ”. Факт: грозна неистина, най-малкото тъй като даже след яневите маневри на втория кабинет 10% от вътрешната консумация е подсигурена от Азербайджан, която юли набъбна на 30%. За газов хъб Балкан - има задоволително данни и логове, които демонстрират какви са количествата и какви са процедурите пуснати там. За останалото - Булгаргаз има строга йерархична конструкция на ръководство, като към момента там има хора и от постоянния кабинет и могат спокойна да извадят тези данни.

40. (1:10) " Малките количества, които те са купували са с отстъпка 10 ПЪТИ над непосредствено контрактуваните ”. Тук към този момент се изморих да слушам… и се надявам симпатягата да изкара най-сетне някакви данни тъй като 10 ПЪТИ е сууууупер впечатляващо. А и също кои са " те ”, тези купуващите?

41 (познато като 40Б). " Данс, прокуратура, ГДБОП… ” Браво! Радвам се, че с изключение на финансов министър, министър на стопанската система индивидът е забележително квалифициран и за Министерство на вътрешните работи, евентуално даже скоро и за Президент! Между другото единствено, когато тече разследване… не е най-разумното нещо, което може да се направи изнасянето на данни. Ей по този начин, вмятам… Че инцидентно в случай че има някой заплашен вземе да се приготви.

Та… да. 20 минути, 40 простотийки. Номинирам и за Гинес, след Нобеловата премия за стопанска система, естествено! Само няколко персонални усещания в умозаключение:

1. Темата за природния газ и наличните документи провокира безусловно нездравословен интерес в настоящия министър, а и изключително в директно подчинения му Ильенко Бошкуф (предполагам, че ставаше въпрос за Еленко Божков), изключително когато стана въпрос за това по какъв начин са изследвани дейностите на Булгаргаз и тъкмо механизмите на хъб Балкан и " различната ”, сиреч комфортна, борса. И да, имаше въпроси но къде са тези документи, но за какво са предадени на всички места и прочие. И да, всички органи са осведомени за какво и какви количества газ са потребявани и продавани към КОНКРЕТНИ търговци. Но, нищо… там имаше един ръководещ инцидентно роден в Хасково, както и други министри. Съвпадения.

2. Леко притеснително е, че член на изпълнителната власт се тормози от диспути. Ама леко, съвсем толкоз леко, колкото и това, че може в границите на 20 минути да изплямпа толкоз вербална логорея със странна диалектика. Иначе - постоянно го очаквам с отворени прегръдки.

3. Когато нямаш терзания от въпроси - вратата ти е постоянно отворена. Не си слагаш карти там и не се криеш от Мая Манолова или който и да е… Просто приказваш с всички умерено. И персоналната ми препоръка тук - първият обществен спор беше с госпожа Теменужка Петкова, още веднъж в ефира на БТВ, като преждеуправляващ в постоянен кабинет, преди Андрей Живков. Последната ми среща в кабинета беше с нея, господин Ненков и госпожа Атанасова, тъй като имам вяра, че макар разлики във визията секторът следва да бъде транспарантен и да продължава развиването си, а не да се унищожава.

4. Такава трагична история… и изказ не съм виждал от… времето на Дани Кирилов.

5. Как пък все по този начин тематики с " съветска ” последователност станаха " политизирани ”?! То не беше Газпром, не беше Лукойл, не беше Твел. Дали пък няма нещо общо с … " корпоративна история ”?! Докога, сър?

Много, доста от документите са налични и в зам.-министри, които бяха в постоянния кабинет. Хронологията е ясна. Стигнахме и до там… просто да си кажа " Господ да пази България от сходни детайли ”. Пък нека е чул и клетвата му в ефир … отново в БТВ. Чудя се тъжно ли е, смешно ли е. Всъщност - гротеска!

Накрая нещо, което дори в Москва са преподавали (вероятно) на някои от министрите, а точно изявление на обичания им Ленин:

«За утешение на потребните идиоти ние би трябвало:

1) да обявим фиктивното обособяване на нашето държавно управление от Коминтерна, като обявим че тази организация е самостоятелна политическа група. Полезните идиоти ще повярват;

2) да изразим предпочитание за неотложно възобновяване на дипломатически връзки с буржоазен страни въз основата на цялостна невмешателство в техните вътрешни работи. Полезните идиоти и това ще повярват. Те даже ще бъдат доста удовлетворени и ще отворят необятно вратите си, през които пратениците на Коминтерна и разследващите организации на партията бързо ще обхванат в тези страни под формата на дипломатически, културни и търговски представители».
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР