Бившият конституционен съдия Анастас Анастасов е назначен за ръководител на

...
Бившият конституционен съдия Анастас Анастасов е назначен за ръководител на
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия се завърна тихомълком като правен директор на парламента

Бившият парламентарен арбитър Анастас Анастасов е назначен за началник на правната дирекция в Народното събрание. Това е станало със заповед на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, считано от 1 март и без конкурс по заменяне. Назначението не бе публично оповестено от пресцентъра на Народното събрание, какъвто би трябвало да е реда - за него се разбра от обява в " Капитал ".

Анастасов заема мястото на досегашния шеф на дирекция " Законодателна активност, парламентарен надзор и Право на Европейския съюз " Пролет Михайлова, назначена неотдавна за основен редактор на " Държавен вестник ".

9-годишния мандат на Анастас Анастасов в Конституционния съд изтече в средата на ноември 2021 година След това е бил назначен за помощник в парламентарната комисия по вътрешна сигурност от предходната председателка на тази комисия Десислава Атанасова, която пък бе определена за парламентарен арбитър и постави клетва в края на януари т.г. Докато беше депутат, в първия мандат на ГЕРБ Анастасов оглавяваше същата комисия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР