Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори

...
Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори
Коментари Харесай

Славчо Атанасов отива на балотаж в Пловдив

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, който на тези избори се кандидатира от локалната коалиция НФСБ/ВМРО, е на път да преобърне резултатите и да се класира за балотажа против номинирания от ГЕРБ Здравко Димитров.

Това сочат данните на социологическата организация " Алфа Рисърч " при 70% редом броене на гласовете в града.

Според тях Атанасов получава 17.9 на 100 от гласовете и внезапно изпреварва Дани Каназирева от обединението " Съюз за Пловдив ", която съгласно прогнозните резултати въз основата на анкети на изхода на изборните секции към 19 ч. имаше 20.8% и изглеждаше, че влиза на балотаж. При паралелното броене, въпреки и неокончателно, гласовете за нея падат до 10.9 на 100. Здравко Димитров е с водеща позиция за втория тур с 36.9 %, сочат данните.

Още при оповестяването на първичните резултати Славчо Атанасов разгласи решително, че те ще се трансформират и би трябвало да се изчака паралелното броене. " В Пловдив екзит половете не се получават ", разяснява той, като напомни предходните избори, където до последно беше ту първи, ту втори на балотажа против Иван Тотев, като най-после загуби с разлика от към 1000 гласа.

На базата на паралелното броене второ място за Славчо Атанасов в Пловдив дава и организация " Галъп ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (296)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР