Бившият капитан на националния отбор на САЩ по футбол и

...
Бившият капитан на националния отбор на САЩ по футбол и
Коментари Харесай

Клинт Демпси приключи с футбола

Бившият капитан на националния тим на Съединени американски щати по футбол и легенда на Сиатъл Соундърс Клинт Демпси разгласи края на кариерата си и това се случва сега. В свое изказване, публикувно през днешния ден, 35-годишният нападател декларира, че е пристигнал моментът да каже край.

Демпси се изравни с Ландън Донован като най-големия голмайстор в историята на националния тим на Съединени американски щати с 57 попадения в 141 мача. Той беше капитан на янките на Световното състезание през 2014-а година в Бразилия, когато отборът преодоля групата си преди да бъде отстранен от Белгия на осминафинал.
2006:
2010:
2014:

First USA player to score at #WorldCup in three consecutive editions

Congrats on a great career, @clint_dempsey! pic.twitter.com/BIUmqogA2g
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) 29 август 2018 година Демпси получи справедливо самопризнание и при кариерата си зад граница, като най-запомнящите се мачове бяха във Фулъм в британската Висша лига. През 2013-а година се върна в МЛС, само че през 2016-а се наложи да почива повече от 6 месеца поради проблеми със сърцето.

Малко по-късно лекарите му позволиха да продължи да играе и той го направи по този начин, че да бъде определен за Футболист на годината и да се завърне в националния тим. Сега обаче очевидно в действителност Демпси е решил да завърши с играта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР