Бившият капитан и директор на Левски Станислав Ангелов изригна срещу

...
Бившият капитан и директор на Левски Станислав Ангелов изригна срещу
Коментари Харесай

Пелето изригна: Докога ще се случва това?

Бившият капитан и шеф на Левски Станислав Ангелов изригна против родната треньорска школа, откакто не беше позволен до курса за лиценз ПРО. Пелето, който над 20 години е неизменима част от родния футболен хайлайф, разгласи, че ще пусне тъжба в БФС и в случай че би трябвало в УЕФА, с цел да спечелва правдата, а не задкулисието.

„ На първо четене съм извънредно отчаян от решението на учените. Много ми е необичайно, че въпросът, заради който не са ме приели персонално мен, се базира на клюки, а не на документи. В комисията въпреки всичко са хора, които са професори и доценти, би трябвало доста добре да знаят, че когато вземат решение ориси, би трябвало да се уповават на документи. Това е по отношение на юридическият проблем и документалният, а за моралния – може би за тях е горделивост, че футболисти, които са представяли България в други страни, които са играли за националния тим и са доста съществено интегрирани във футболния хайлайф у нас, нямат опция да се развиват като треньори заради персоналното решение на някои от тях. Това аз персонално не го разбирам, не го доумявам ", сподели Ангелов пред "Мач Телеграф ".

"Мога само да предсказвам, че става въпрос за персонални ползи. Крайно неприятно е протичащото се, тъй като на нас в този момент ни е времето. Сега желаеме да се развиваме, в този момент работим, в този момент сме окуражени, в този момент сме млади и желаеме нещо да променим, само че в последна сметка някой ни стопира. За страдание хората, които работим съответно с деца, виждаме, че казусът на българския футбол е в треньорите и по-скоро неналичието на качествени такива. Оказва се обаче, че в действителност проблемите не са в самите треньори, а в тези, които ги избират и образоват “, разяснява Пелето.

„ Надавам се, че откакто пусна тъжба до БФС напълно скоро, сега я оформям писмено, в лицето на господин Михаил Касабов да намерим човек, който обича законите, обича изрядните документи и най-много обича честността и морала. Вярвам, че той ще вземе отношение по проблема. Не единствено той, а и останалите управителни органи в централата, които управляват протичащото се в родния футбол. Ако това не се случи, ще се породят доста съществени подозрения за честността и сериозността на извършения изпит. В последна сметка, в случай че от БФС нямат мнение по проблема, ще напиша тъжба и до УЕФА. Вече документите се превеждат. Защото в последна сметка те са хората, които позволяват нашето лицензиране и към, които съм виновен. Това, че техните представители в България имат персонални пристрастия, е различен проблем. Не на последно място желая да подчертая, че хора от треньорската школа работят скрито по всякакви клубове, а това основава спор на ползи. Докога ще се случва това? И ние треньорите знаем доста неща... Неслучайно е това, което се случва. Това е следващата система в България, която най-вероятно работи по другия метод. Неслучайно в България текат митинги към този момент над 120 дни. Не поддържам опозицията или хората, които желаят да бутнат властта по някакъв метод, само че поддържам хората, които не са съгласни с очевидни неправди “, добави той.

„ От достоверни източници знам, че не ми е приет публично извършен стаж в професионален клуб. На каква база е направено това, на каква база не бяха изнесени обществено никакви резултати от изпитите. На каква база на никое място не се видя видеото от изпита - кой е преписвал, по какъв начин се е провел изпита. Всичко е забулено в една мъгла, снижени са критериите дотолкоз, че безусловно всеки може да се яви на изпита, с цел да се опитва да вземе Про лиценз. Така се отваря една врата, през която може да се прокара кой ли не. В случая е най-странно, че тези, които сме титулувани, сме изхвърлени. Нямаме поддръжка ли, няма кой да застане зад нас ли, нямам визия. Но в последна сметка тези, които сме във футбола, развиваме се, работим, имаме имена и ни търсят непрекъснато за работа, на нас не ни се дава късмет за развиване “, посочи Ангелов, който към днешна дата е притежател на столичния клуб Левски-Раковски.

Пелето призна, че не не познава много от признатите курсисти и посочи, че в никакъв случай не е чувал две от имената в листата Петър Киров и Мартин Димитров, които са най-странният детайл от работата на треньорската комисия в състав Лъчезар Димитров, Михаил Мадански и Юри Николов. „ Доста от момчетата, които са ги приели да учат за Про лиценз, не работят сега, второто - на всички излиза наяве, че нещо се случва, има нещо подмолен, притъмнено, приглушено. Това да не вземеш да учат Ангелов, Телкийски и Коловати, макар че извършват всички условия, ми наподобява много необичайно. Петър Киров и Мартин Димитров не ги познавам, не съм ги и чувал. Някои ги познавам задочно, само че най-малко 10 от признатите, не ги познавам изобщо. Казвам го с цялото ми почитание към тези момчета. Те евентуално се оправят добре като треньори. По-скоро акцентът ми е върху тези, които избират, а не върху определените. В мен има едно голямо подозрение, че нещата се случват по втория метод и това не е правилно. Надавам се да се вземат под внимание жалбите и да се избере комисия, която да преразгледа избора. Бог да я елементарни, госпожа Рени Лазарова постоянно твърдеше, че в треньорската школа и БФС се работи по документи. Тя се спомина и това златно предписание очевидно се е нарушило “, приключи Пелето.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР