Бившият кандидат за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами твърди,

...
Бившият кандидат за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами твърди,
Коментари Харесай

CBDC са огромна заплаха за гражданите на САЩ според бивш кандидат за президент

Бившият претендент за президент на Републиканската партия Вивек Рамасвами твърди, че въвеждането на цифровата валута на централната банка (CBDC) в Съединени американски щати може да съставлява опасност за финансовата независимост на жителите.

В неотдавнашно изявление за телевизия Bloomberg Рамасуами изрече угриженост, че цифровият $ може да бъде употребен от държавното управление за гонене на лица, които се опълчват на неговата политика, като показва образци от Китай и неотдавнашните дейности против канадските водачи на камиони в Конвоя на свободата, които изгубиха достъп до банковите си сметки.

Според Рамасвами въвеждането на цифрова валута на централната банка би предоставило на държавното управление механизъм за евентуално изземване или надзор на банковите сметки на лицата въз основа на техните несъгласни отзиви или дейности.

Той вижда паралели със случаи на властнически режими, при които цифровите валути са били употребявани за надзор.

Рамасвами приветства водача на републиканците Доналд Тръмп за позицията му против CBDC, като означи, че някогашният президент обществено е декларирал несъгласието си със основаването на цифров $.

Рамасвами, който се отдръпна от президентската конкуренция на 16 януари твърди.че има заслуга за повлияването на позицията на Тръмп по въпроса, като посочи техните полемики, в които той е обяснил евентуалните опасности, свързани с CBDC:

Рамасуами, който е последовател на криптовалутата, и преди е твърдял, че съмнението на държавното управление на Съединени американски щати да одобри изцяло Биткойн ( BTC ) се дължи на възприемането на водещата криптовалута като опасност за неговото битие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР