Бившият генерал Петър Павел е новият президент на Чехия. Той

...
Бившият генерал Петър Павел е новият президент на Чехия. Той
Коментари Харесай

Генерал-герой начело на Чехия. Кой е Петър Павел

Бившият военачалник Петър Павел е новият президент на Чехия. Той си подсигурява победа на втория тур на това за държавен глава, заяви през днешния ден чешката държавна телевизия.

" Новият чешки президент е Петър Павел. Андрей Бабиш към този момент не може да събере задоволително гласове, с цел да доближи резултата на Павел ", съобщи водещ на предаване по чешката телевизия.
-->
Павел се кандидатира като самостоятелен претендент. В първата си тирада като определен за държавен глава на Чехия Петър Павел съобщи, че в страната са победили “истината и отводът от борба ”.

Активността по време на втория тур е по-висока спрямо гласуването преди две седмици.

До урните са отишли близо 70 на 100 от имащите право на глас чешки жители.

В Чехия ролята на президента е основно церемониална, само че президентът назначава държавното управление и главнокомандващия въоръжените сили.

61-годишният Петър Павел е някогашен парашутист, почетен с оценки воин от сърбохърватската война, по време на която подкрепя освобождението на френски войски в зона на бойни дейности. После той оглави генералния щаб на Чехия, а по-късно - военния комитет на НАТО.

По време на предизборната си акция, Павел разгласи, че желае да е " заслужен президент " на Чехия, която членува в Европейски Съюз и НАТО и е с население от 10,5 милиона души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР