Бившият футболист на ЦСКА и Литекс Диого Виана разказа за

...
Бившият футболист на ЦСКА и Литекс Диого Виана разказа за
Коментари Харесай

Бивш футболист на Литекс и ЦСКА разказа за живота си в Ловеч и София

Бившият футболист на ЦСКА и Литекс Диого Виана описа за престоя си в България. Португалецът даде любопитно изявление през „ А Бола “, в което показа усещанията си от живота в Ловеч и София. Той изигра 18 дуела в шампионата за " алените ", в които осъществя пет попадения. В момента Виана носи екипа на португалския Фейерензе.

„ Преминах в Литекс, дружно с Арсенио Нунеш. Клубът беше за българското състезание като Спортинг Брага за Португалия. В шампионата имаше положителни тимове като Левски, Лудогорец, Литекс, а ЦСКА беше трети поради финансови проблеми. В Литекс плащаха добре, клубът ни осигуряваше положителни условия, само че градът беше доста дребен и това беше ограничаване. Апартаментите не бяха положителни, нямаха нищо общо с това, с което бяхме привикнали. Живеех в апартамент без никакъв комфорт. През идващия сезон се реалокирах в София, където животът е тотално друг. Това е развъртян град, с доста работа, няколко търговски центъра, заведения за хранене и така нататък Но, когато напуснете София и отидете другаде, като че ли е паднала бомба “, съобщи Виана.

„ Не бях привикнал да карам в снега (смее се). Треньорът ни ни даде почивен ден и ние взехме длъжностен автомобил, тъй като не искахме да се придвижваме с такси. Бяхме към четирима или петима в колата. Истината е, че го карахме като на рали. Постепенно всички светлини на таблото светнаха. На идващия ден, когато трябваше да упражняваме, колата нямаше по какъв начин да тръгне. Престорихме се, че нямаме нищо общо с това и не ни хванаха “, добави още португалецът.

„ Имам доста истории от България, само че най-голямата е, когато бях в Литекс и спортният ни шеф изкара тима от терена на един мач с Левски. Борехме се със „ сините “ за второто място и в случай че бяхме спечелили, щяхме да ги изместим от това място. Не знам дали шампионата там е уредено, само че истината е, че имаше доста странни неща в този мач и този дуел беше абсурден. Поведохме с 1:0 като посетител на Левски, а незабавно по-късно съдията изгони наш състезател, не знам за какво. Останахме с човек по-малко, а в 45-ата минута реферът отсъди и дузпа против нас. Тези фрагменти могат да се намерят в интернет. Нашият футболист даже не докосна съперника и беше изпъден. Те изравниха и останахме с девет индивида. Нашият президент наблюдаваше дуела по малкия екран и се обади на спортния шеф, с цел да извади тима. Той слезе на терена и го направи, Прибрахме се в съблекалнята с концепцията, че ще загубим с 0:3 служебно, само че най-малко щяхме да дадем урок на някого. Но това не спря дотук и Литекс бе изваден от шампионата. След това президентът на клуба стана притежател на ЦСКА, който имаше доста задължения. Той ги заплати и по-късно се озовах в София “, описа Виана.

„ ЦСКА е голям клуб, доста почитатели, огромен стадион и мачовете постоянно са изпълнени с факли и хореография. Там още веднъж се почувствах значим. Обичах това! Обичах доста почитателите. Живеех в най-хубавата кооперация в София. Това беше изцяло друга действителност. Имах доста португалски сътрудници като Руи Педро, Давид Симао и Рубен Пинто. Събирахме се доста постоянно и създадохме другарство между тях “, съобщи португалецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР