Бившият футболист на Левски Воин Войнов коментира пред Тема Спорт

...
Бившият футболист на Левски Воин Войнов коментира пред Тема Спорт
Коментари Харесай

Войн Войнов: Развитието на Краев тръгна от Левски, преди две години никой не знаеше за него

Бившият футболист на Левски Воин Войнов разяснява пред " Тема Спорт " миналото дерби с ЦСКА, идния дуел с Черно море и задачите пред отбора до края на полусезона. Той уточни къде би трябвало да се подсилят сините през зимата и показа мнението си за протичащото се с новия контракт на Андриан Краев.

Г-н Войнов, измина седмица от безконечното дерби. Какво ви направи усещане по време на мача сред Левски и ЦСКА, който приключи при тъждество 1:1?

Смятам, че резултатът, който се получи, е обективен. Въпреки че Левски би трябвало да съжалява повече, че не стигна до успеха, тъй като в последната минута Роналдо пропусна да се разпише за повторно. Двубоят бе равносилен, само че за мен сините играха по-грамотно.
 Ас на Левски се завръща в игра
Ас на Левски се завръща в игра

Ще бъде разполагаем на Николай Костов за семейството на Черно море

Цялата виновност за попадението на ЦСКА се изсипа върху Пламен Андреев. Той ли би трябвало да носи цялата отговорност за гола?

Пламен има виновност за гола. Това е част от играта и се случват такива неща. Но се получи неразбирателство сред него и централния бранител Кристиан Димитров. За мен и двамата носят отговорност за попадението. Не се схванаха и ЦСКА се възползва, с цел да изравни.

След паузата за националните тимове Левски посреща Черно море. Какви са упованията ви за дуела?

Предстои доста забавен мач. Черно море разполага с опитни футболисти, а плюсът им е, че от много време играят с този състав. Има единствено леко ободряване на отбора всяка година. На непознат терен моряците умеят доста добре да се прибират в личната половина и да се бранят, а също по този начин и вършат отлични контраатаки.
 Жереми Петрис тормози Левски
Жереми Петрис тормози Левски

Ето за какво

Сигурен съм, че Костов и неговите сътрудници знаят това и ще вземат ограничения. Предимството на Левски ще бъде публиката, нека единствено не се стигне до затварянето на стадиона поради наказване. Двата тима няма с какво да се изненадат, тъй като на скамейките са опитни треньори като Костов и Илиев. Но несъмнено ще бъде сложен мач за Левски.

Намираме се във втората пауза за националните тимове и може да се направи равносметка. Каква би трябвало да е оценката на Левски от началото на сезона?

Трябва да бъде добра. Сините не разполагат с дълга пейка, само че това, което направиха досега, считам, че позитивното е доста повече от негативното. Нямам спомен в мачовете от началото на сезона някой съперник да е надиграл Левски.

Дори и при загубата, която инкасира против Лудогорец, всички видяхме, че разградчани излъгаха сините, само че не ги надиграха. За мен Левски е на прав път. Сигурен съм, че след края на полусезона в отбора ще си създадат съответните разбори. Според мен и няма да се взимат футболисти на кг, както бе в предишното.
 Джери Перейра предлага украшение на Левски
Джери Перейра предлага украшение на Левски

Става въпрос за халфа Давид Бабунски от РСМ

Къде има потребност Левски да бъде заздравен?

Нужно е тимът да се укрепи, тъй като борбите напролет ще бъдат решаващи. Сините имат нужда да привлекат човек в офанзива. Виждаме какъв брой положения се изпускат, отборът мъчно вкарва, а и в няколко мача се реализираха победи в последните минути и секунди. Задължително би трябвало да се намерения за нов нападател, който да може да осъществя ситуациите. В средата на терена съгласно мен също ще би трябвало укрепване. Но това дано го оставим на управлението, Костов и екипа му. На " Герена " има доста опитни хора и знаят какво ще им би трябвало. Според мен Левски ще вземе две-три нови попълнения.

През лятото сините привлякоха единствено двама - Дарлан и Хасими Фадига, само че като че ли не може да се впишат в тима. Какво е мнението ви за тях?

За момента са мистерия и би трябвало да се потвърждават. Двамата не могат да се преборят за титулярните позиции и не направиха нещо позитивно, с изключение на гола на Фадига против Айнтрахт и асистенцията на Дарлан против Славия. Да се надяваме, че ще покажат качествата си.
 Почина някогашен член на УС на Левски
Почина някогашен член на УС на Левски

Едно " синьо " сърце спря да бие

Как ще коментирате и продължаващите диалози сред управлението и Андриан Краев за новия контракт?

Сложно е, тъй като всеки футболист търси развиване и най-хубавото за себе си. Краев несъмнено си спомня къде играеше преди две години и за него съвсем нищо не се знаеше. Развитието му потегли от Левски. Мисля, че двете страни ще се схванат и ще има позитивна развръзка. Той е доста значим футболист за сините и нека оцени това, което клубът направи за него.

Каква цел би трябвало да си сложи Левски до края на полусезона? Може ли отборът да приключи годината единствено с победи?

Не може единствено да се побеждава. Всички огромни тимове в света губят. Не желая Левски да записва провали, само че никой не е застрахован. Виждаме какви велики отбори губят мачове. Да се надяваме, че извоюваните дуели ще бъдат повече от изгубените или приключилите при тъждество. За да станеш първенец, би трябвало да вземеш всички мачове против тимовете, които са след теб в класирането. Именно успехите над по-скромните отбори те извеждат до купата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР