Бившият футболист и президент на Пирин (Благоевград) Станислав Манолев коментира

...
Бившият футболист и президент на Пирин (Благоевград) Станислав Манолев коментира
Коментари Харесай

Манолев предупреди, че Пирин е пред фалит

Бившият футболист и президент на Пирин (Благоевград) Станислав Манолев разяснява мача на " орлетата " против ЦСКА от последния кръг в efbet Лига. 

За Пирин против ЦСКА:

Момчетата се бориха крепко, хвърлиха доста сили, само че в последна сметка ЦСКА си взе своето. Заслужена победа за ЦСКА. Според мен сега ЦСКА е в най-хубава спортна форма от българските тимове. Не беше обикновено да пускат такива скъпи билети за този мач - публиката на ЦСКА беше повече.

За Благоевград и " орлетата ":

Искам да кажа нещо значимо, тъй като в Благоевград се мълчи по тематиката. Напоследък протичащото се в моя роден Пирин е обхванато в мъгла и недомлъвки. Липсват съответни отговори по най-важния въпрос, обвързван с финансирането. Моите опасения са, че тимът се трансформира в бомба със закъснител за бъдещото ново ръководство. И това е резултат от некомпетентното ръководство на клуба, от неверната политика на управлението.

За задълженията на клуба:

Говори се интензивно за задължения към Национална агенция за приходите в размер на над 230 000 лв.. Не е загадка и обвързване към " Спорт Депо " от 65 000 лв.. Дължат се и десетки хиляди лв. към мобилния оператор А1. Не на последно място - налице са десетки хиляди левове отговорности към личния състав - футболисти, треньори и администрация. Дългове има и към полицията, които не престават да се натрупат. Новият рейс е запориран от Национална агенция за приходите и има изпълнително дело. Всичко това може да се ревизира.

За заплатите:

Има футболисти, на които се дължат заплати, в това време са лъгани, че ще получат награди. Ковальов е изваден от състава за мача против отбора на Лудогорец единствено тъй като е питал за награди. 50 000 лв. бяха гласувани за 100-годишнината на клуба, само че тези пари по този начин и не стигнаха до първия тим. Само с помощта на почитателите се провежда уместно празненство за вековния празник.

За стадиона в Рилци:

Най-голямата нелепост е да се подари стадионът в Рилци на БФС, с цел да създадат от затревен терен игрище с изкуствена настилка. И нашите деца ще го употребяват тогава, когато някой от националните тимове не тренира или играе там. Това е безумство. Вече в доста страни не разрешават изкуствените терени, защото предизвикват доста травми, а управниците на Пирин взеха решение да вършат неестествен терен от доста прекрасен и първокласен затревен терен. В детско-юношеската школа не се работи вярно, а бюджетът там за заплати, осигуровки и други разноски е като за тим от Втора лига.

За изплъзване от рецесията:

Все още не е късно да се положат старания тъкмо там, тъй като рано или късно въпросните задължения ще би трябвало да се изчистят от Общинския футболен клуб. Проблемът е, че ОФК Пирин Благоевград също се намира в дългова серпантина, от която все по-трудно ще се измъкне. Най-лошите прогнози са, че напълно скоро може да " завалят " правосъдни искове и каузи.

За възможен банкрут:

Всеки месец единствено осигуровките са към 60 000 лв.. Това значи, че клубният месечен разход - единствено за заплати, осигуровки и налози, гони внушителната цифра от 200 000 лв., което е изцяло недопустимо при компликациите да се обезпечи нужното финансиране. Така се натрупат нови и нови задължения към снабдители, не се заплащат обикновени сметки. Всичко това е резултат от аматьорския метод на ръководство. И може да се стигне до най-лошото - банкрут на нашия обичан 100-годишен клуб.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР