Бившият футболист Ерик Кантона, който се изявяваше и като актьор

...
Бившият футболист Ерик Кантона, който се изявяваше и като актьор
Коментари Харесай

Кантона стана певец, тръгва на турне

Бившият футболист Ерик Кантона, който се изявяваше и като артист след края на кариерата си, към този момент е и артист, оповестява Агенция Франс Прес. Той пуска свое парче в петък, в което ще разгласи турне през есента на 2023 година и иден албум идната година.

На 57-годишна възраст " Краля ", както го назоваха в славните му години в Манчестър Юнайтед, пее на британски език парчето The friеnds we lost ( " Приятелите, които загубихме " ).

Дрезгавият глас на някогашния френски национал се слива в меланхолично парче с пиано и струнни принадлежности. Това парче е предвестител на турне през есента, което ще се споделя " Кантона пее Ерик ".

Турнето му ще стартира обяснимо в Манчестър, където той бе провъзгласен за Крал на футбола.

" Това, което обичам, са концертите. Затова го върша. Защото ще има сигурно доста гафове и проблеми. Но там, където няма проблеми, не може да има гениални мовенти ", изясни Кантона пред вестник " Льо Паризиен ". Турнето му ще продължи в Ирландия, Швейцария и Франция.

Ерик Кантона изкарва това парче в същия миг, в който друга фигура от Манчестър обявава албум. Това е Ноел Галахър - бевш член на " Оейзис ", който пуска в петък соловия си албум Council skies. Братя Галахър са почитатели на градския противник Манчестър Сити, само че почитат Кантона, който към този момент се е повявявал в клипа на Лиам Галахър - Once.
 27 години по-късно - Кантона си спомни за летящия ритник: Не скърбя, трябваше да го ударя по-силно
27 години по-късно - Кантона си спомни за летящия ритник: Не скърбя, трябваше да го ударя по-силно

" Беше ужасно възприятие "

Музиката не е нещо нова за Кантона, чийто глас се е появявал във Франция в групата Дионисос, както и в песни на Бернар Лавилие и Рашид Таа. Но до този миг той се е появявал главно с киното и малкия екран, като режисьорът Кен Лоуч направи филм " В търсене на Ерик ", в който той играе себе си.

Напоследък Кантона направи поява в телефилма " Колоса на глинени крайници " в основна роля, като филмът е въодушевен от историята на някогашния играч по ръгби Себастиен Буейл, който е бил изнасилван по време на юношеството си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР