Бившият фронтмен на Wings Пол Маккартни каза, че изкуственият интелект

...
Бившият фронтмен на Wings Пол Маккартни каза, че изкуственият интелект
Коментари Харесай

Пол Маккартни призна, че за създаването на последния запис на Бийтълс е ползван ИИ

Бившият фронтмен на Wings Пол Маккартни сподели, че изкуственият разсъдък е бил употребен при основаването на „ последния запис на Бийтълс “, който ще бъде публикуван по-късно тази година. В изявление за програмата Today на BBC Radio 4 за разпространение на нова фотографска галерия, Маккартни загатва песента в отговор на въпрос по отношение на потреблението на AI за пресъздаване на ранните вокали на Бийтълс. 

Според Маккартни, технологията, създадена за неотдавнашния документален филм на Бийтълс Get Back, е съумяла да извлече вокалите на Джон Ленън от запис на касета с ниско качество, с цел да сътвори основата за песента.
-->
„ И по този начин, когато стигнахме до това, което ще бъде последният запис на Бийтълс – това беше демо, което Джон имаше, върху което работихме и преди малко го завършихме и ще бъде пуснато тази година – успяхме да вземем записа на гласа на Джон и да го пречистим посредством този AI, тъй че по-късно да можем да миксираме записа, както бихте създали нормално “, сподели Маккартни.

„ Успяхме да използваме това, когато Питър Джаксън направи кино лентата Get Back, където ние правехме албума Let It Be “, сподели Маккартни. „ Той съумя да извади гласа на Джон от дребна касета, където беше той и пиано и ги раздели с AI.

Въпреки че Маккартни не посочва песента непосредствено, BBC News отбелязва, че това евентуално е ария, наречена „ Now and Then “, която в началото е записана от Джон Ленън преди гибелта му през 1980 година Смята се, че истинският запис е обиден от електрически бръмчащ тон и беше част от демо касета, записана в жилището на Ленън в Ню Йорк.

Две други песни от тази демо касета, озаглавени „ Free as a Bird “ и „ Real Love “, бяха издадени през 90-те години в съдействие с останалите Beatles като част от антологичен план. 

Въпреки че е разчувствуван от опцията да употребява AI за възобновяване на остарели записи, Маккартни сподели, че е „ някак ужасно “ да чуеш гласа на Джон Ленън да пее една от неговите песни. „ Според него изкуственият разсъдък има и добра, и неприятна страна, само че " би трябвало да забележим до каква степен води това. “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР