Бившият депутат от Реформаторския блок Иван Иванов бе избран за

...
Бившият депутат от Реформаторския блок Иван Иванов бе избран за
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Иван Иванов

Бившият народен представител от Реформаторския блок Иван Иванов бе определен за ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране в далечната към този момент 2015 година Мандатът му публично изтече през април 2020 година и още тогава той разгласи, че няма да се кандидатира за нов, а желае да се отдръпна. Съдбата... и политиците обаче взеха решение друго. Процедурата за нов ръководител на регулатора преди две години се провали поради опита на Движение за права и свободи да прокара собствен човек, тъкмо когато започнаха митингите против държавното управление на Бойко Борисов и абсурда към морските сараи на Ахмед Доган беше в разгара си. Заради това Иванов, който даже беше опразнил кабинета си от персоналните си движимости, остана отпред на КЕВР още съвсем две години - до февруари 2022-а.

Една от първите основни кадрови промени, които направи държавното управление на Кирил Петков, бе точно в енергийния регулатор. С бърза и противоречива процедура Иван Иванов най-сетне беше заменен. И както наподобява, ще остане там още най-малко толкоз, а за какво не и повече.

През годините 77-годишният към този момент Иванов не се замеси в огромни политически кавги и се употребява с доверие в енергийните среди. Новият му мандат обаче стартира в условия, които мощно се разграничават от предходните, в които заемаше поста.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР