Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в новата си

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър в новата си
Коментари Харесай

Кисинджър: Неутралният статут на Украйна ще сложи край на конфликта с Русия

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър в новата си книга „ Лидерство: Шест проучвания в международната тактика “ написа, че неутралния статут на Украйна ще постави завършек на спора с Русия. Думите на някогашния държавен секретар са представени от някогашния президент на фондацията Карнеги за интернационален мир Джесика Матюс в критика за Foreign Affairs.

„ Ако Украйна се причисли към алианса, границата на блока ще бъде в границите на 500 километра от Москва, лишавайки Русия от стратегическата дълбочина, на която постоянно е разчитала “, се споделя в текста.

Кисинджър счита, че отсъствието на Украйна в НАТО ще помогне за разрешаването на спора с Русия. Според него Руската федерация " играе водеща роля " в света и " нейната история и безкрайност ще оправдаят загрижеността за нейната сигурност ".

„ Новата книга на Хенри Кисинджър „ Лидерство: Шест проучвания на международната тактика “ наподобява навременна и евентуално скъпа на пръв взор. Кисинджър има намерение да изследва способността на великите водачи освен да се оправят сполучливо с събитията, пред които са изправени, само че и да трансформират надълбоко курса на историята, която се развива към тях “, се споделя в увода на рецензията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР